Vatra Dornei găzduiește până duminică, 10 februarie, una dintre cele mai importante competiții din țara noastră dedicată seniorilor la sporturile de iarnă. Este vorba despre Cupa Mondială de Sanie pe pârtie Naturală, eveniment sportiv organizat de către Federația Română de Bob și Sanie (F.R.B.S) cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și în parteneriat cu Primăria municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, sub patronajul Federației Internaționale de Sanie (FIL).

Toate manşele sunt rezervate seniorilor la probele de simplu masculin, simplu feminin şi dublu. Sunt prezente 13 națiuni, printre care Italia, Germania, Rusia, Austria, Argentina, Brazilia, Japonia, Polonia, Moldova, Kazahstan, Cehia, Serbia și România. Țara noastră este reprezentată la această competiție de sportivii Bogdan Moroșan, Coubis Mihai, Coca Alexandru, Pilug Petrică, Ismana Ioana, Ciubotaru Cristina și Candrea Gabriel.
Astăzi, pârtia Bucovina a găzduit antrenamentele oficiale, iar după a doua manșă, la simplu masculin cel mai bun timp a fost obținut de austriacul Kammerlander Thomas, iar atât la proba de simplu feminin, cât și la dublu, italienii au avut cele mai rapide coborâri, respectiv italianca Pinggera Greta și echipajul format din Lambacher Patrick și Lambacher Matthias.

„Astăzi toți sportivii au verificat traseul, au avut posibilitatea să facă două manșe de antrenament, să cunoască pârtia. În această competiție vor lua startul 17 sportive la proba de simplu feminin, 31 de băieți în proba de simplu masculin și vom avea 7 echipaje de dublu. România va concura alături de cele 12 națiuni prezente la start. Pârtia este într-o stare foarte bună. S-au depus mari eforturi pentru a menține o gheață perfectă care să respecte cerințele organizării acestei competiții de înaltă anvergură”, a precizat Sorina Țicu, directorul de concurs al competiției.

Dacă astăzi au avut loc antrenamentele, mâine se va stabili cine va conduce clasamentul
Etapa de la Vatra Dornei este penultima de anul acesta din calendarul competițional internațional, iar concursul de mâine va fi unul extrem de strâns, mai ales că în urma clasamentului se va stabili cine are cele mai mari șanse să câștige Cupa Mondială.
La masculin, Alex Gruber din Italia conduce clasamentul general cu 470 de puncte, urmat de austriacul Thomas Kammerlander cu 440 de puncte şi de italianul Patrick Pigneter cu 335 de puncte. La simplu feminin, Evelin Lanthaler din Italia conduce clasamentul cu 500 de puncte, fiind urmată de Greta Pinggera (ITA) cu 365 de puncte şi de Ekaterina Lavrenteva din Rusia tot cu 365 puncte. În proba de dublu, italienii Patrick Pigneter și Florian Clara au 105 de puncte în faţa dubloului Alexandr Egorov / Petr Popov din Rusia.
Pârtia Bucovina din Vatra Dornei este amplasată la altitudinea de 960 de metri și se află între cele două pârtii de schi ale stațiunii, Veverița și Parc. Aici, competițiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind una dintre cele mai rapide și tehnice din Europa.

“Suntem mulțumiți că am reluat această tradiție la Vatra Dornei. Am avut un an de întrerupere, deoarece au fost Jocurile Olimpice de iarnă, însă vrem să dezvoltăm în continuare această disciplină, sania pe piste naturale, vrem să creștem numărul sportivilor noștri și să mai organizăm campionate mondiale pentru juniori, pentru seniori, aici la Vatra Dornei. Avem susținere autorităților locale. De asemenea, avem sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și mulțumim pentru acest lucru. Cupa Mondială de sanie pe pârtie naturală este o competiție extrem de atractivă atât pentru turiști, cât și pentru localnici, dar și pentru sportivii noștri”, a declarat Sorin Buta, președintele Federației Române de Bob și Sanie.

Startul manșelor de concurs de pe pârtia Bucovina va avea loc duminică, 10 februarie, începând cu ora 9,00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.