Desigur, printre noi sunt și acei norocoși care de mici știau că vor ajunge medici, pompieri sau actori, însă marea noastră majoritate facem lucrurile pe care le facem acum doar din întâmplare, pentru că „așa s-a nimerit” la vremea respectivă.
Mulți dintre noi își dau seama abia pe parcurs care le sunt abilitățile și la ce excelează, în timp ce alții au descoperit asta de mult timp și pe parcurs ce au crescut au devenit și mai buni. Nu există totuși o rețetă pentru a descoperi cu exactitate cine suntem și ce vrem să facem în viață până când nu privim cu atenție la noi, la cum suntem.
Astăzi am pentru tine 15 trăsături de caracter care îți pot releva dacă ești făcut să fii antreprenor sau dacă îți place și te descurci mai bine ca și angajat. Aceste trăsături pot fi întâlnite în integralitate, ori doar câteva, dintre ele, însă oricum ar fi, trebuie mai întâi să ai o idee despre domeniul în care ți-ar place să activezi, pentru că unele dintre ele nici nu sunt necesare pentru anumite activități.
- Dacă îți place să faci și mai puțin să vorbești despre ce ai să faci, atunci cu siguranță nu vei fi angajat pentru prea mult timp. Chiar dacă nu ai un plan bine stabilit pentru lucrurile pe care vrei să le faci, dar vrei să începi acum, înseamnă că la un moment dat vei fi un antreprenor pe cinste.
- Dacă ești nesigur, sau ai îndoieli, este perfect normal. Este cunoscut faptul că oamenii înțelepți au dubii cu privire la tot felul de lucruri, chiar și de succes sau de ideile foarte bune. Mai mult este demonstrat faptul că cei care au îndoieli cu privire la parcursul acțiunilor se concentrează mai bine asupra acestora.
- Ești îndemânatic și te descurci cu ce ai? Atunci cu siguranță vei fi un antreprenor inventiv. Resursele limitate sunt o problemă pentru toți cei care vor să se descurce singuri, astfel că această capacitate de a face lucrurile să funcționeze cu ceea ce ai la îndemână te va ajuta să ajungi mai ușor la succes.
- Banii sunt mereu în mintea ta. Dacă ești conștient de faptul că trebuie să ai lichidități pentru a merge mai departe, atunci vei putea să combați mai ușor problemele antreprenoriale.
- Ești îndrăzneț. Oamenii de succes preferă să ceară scuze că au făcut ceva, decât că ceară permisiunea să facă ceva. Așa sau descoperit multe dintre beneficiile lumii lui 2016. Dacă ești nemulțumit de situația curentă, trebuie să ai curajul să o schimbi, cum poți tu mai bine.
- Nu ți-e frică de eșec. Acolo unde majoritatea oamenilor văd un risc, antreprenorii văd potențialul adevărat. Dacă și tu crezi că oamenii sunt neinspirați să lase un anumit lucru baltă doar pentru că e prea riscant, atunci ai material de antreprenor.
- Ai prea multă energie, mai ales în comparație cu ceilalți. Mai mult decât atât, nici mintea nu prea stă locului și este mereu în căutare de oportunități de tot felul.
- Ești versatil. Asta înseamnă că nu ești rigid și că ești dispus să te adaptezi oricăror situații, atât timp cât rezultatul înseamnă succes pentru tine.
- Nu ți-e frică de critici. Criticile, indiferent cât de negative ar fi, ai ceva de învățat și atât timp cât nu te sfiești, ești pe drumul cel bun.
- Provocările și obstacolele te motivează, nu te dărâmă. Mulți tineri „se potolesc” după ce au primit primul refuz, sau prima dezamăgire. Antreprenorul merge mai departe, măcar din curiozitate dacă nu din dorința de a reuși.
- Te consideri un inadaptat… al vremurilor, al societății și parcă nu îți găsești locul. Tocmai de aceea, ți-l vei crea singur și vei încasa și profit exact din acest motiv.
- Îți revii repede după un eșec, o dezamăgire. Este cunoscut faputl că antreprenorii de succes dau greș de multe ori și își revin de și mai multe ori. Dacă nicio decepție nu este prea îngrozitoare pentru tine, atunci ești născut pentru succes.
- Îți place să fii de folos, și pentru asta va trebui să gândești diferit. Utilitatea este unul dintre imboldurile primare ale omului, iar dacă îți place să le faci altora pe plac, de ce să nu le ceri bani pentru asta?
- Nu ți-e frică de sfaturi. Antreprenorii adevărați se consultă cu oameni mai deștepți ca ei. În felul acesta vei deveni și tu mai înțelept și vei vrea să îi ajungi din urmă pe cei care dau cele mai utile sfaturi.
- Muncești cu drag. Munca poate fi o adevărată relaxare atunci când îți place ce faci. De ce nu ai face asta toată viața?
Nu te plafona într-un loc de muncă ce nu îți place. Ai curaj și fă ce-ți place!
Lasa un raspuns