Pe măsură ce înaintezi în vârstă începi să realizezi că cea mai de preț resursă a ta este timpul. Oamenii își doresc să facă atât de multe, dar parcă niciodată nu le ajunge timpul pentru tot ce își propun. Tocmai din această cauză este bine să cauți moduri prin care poți câștiga timp. Dacă locuiești într-un oraș aglomerat și mergi la locul de muncă de dimineață, probabil te lovești zilnic de trafic și cozile infernale de mașini. Pe lângă acest timp irosit în care stai în trafic, îți trebuie noroc să prinzi un loc de parcare și mai și plătești carburant. Dacă vrei o schimbare, trebuie să știi că există soluții.

Iată 3 moduri de transport alternativ pentru a economisi bani și pentru a evita pierderea timpului în trafic

Trotineta electrică

Acest mijloc de transport alternativ îți poate schimba viața. Fiind robust, te poți strecura prin trafic cu ușurință și poți ajunge la destinație mai repede și mai puțin nervos decât dacă ai folosi mașina. Pe lângă asta, nu mai dai bani pe combustibil. Tot ce trebuie să faci este să încarci bateria trotinetei electrice, lucru care este mult mai puțin costisitor. Nu trebuie să îți faci griji despre cât spațiu ocupă în casă, deoarece trotineta electrică poate să fie și pliabilă, pentru a încăpea oriunde. Poți găsi o gamă largă de trotinete pentru toate bugetele pe altex.ro. Alt avantaj este că din cauza schimbărilor climatice iernile au devenit mult mai blânde și mai scurte, așadar vei putea folosi trotineta pentru o perioadă mai mare a anului.

Bicicleta

Bicicleta este și ea un mijloc alternativ de transport. Dezavantajul față de o trotinetă este că ocupă mai mult spațiu, iar în timpul utilizării poți transpira, iar dacă lucrezi într-un birou, acest lucru poate să fie neplăcut. Desigur există și aici inovații, cum ar fi bicicletele electrice. Aceste biciclete au un motor electric care te ajută să pedalezi mai ușor oferindu-ți asistență. Aici deja este o decizie în funcție de preferințe și de buget. În orice caz, bicicleta reprezintă o alternativă sănătoasă, care îți permite să faci mișcare în timp ce ajungi la locul de muncă evitând aglomerația de dimineață.

Transportul în comun

Dacă oamenii ar folosi mai mult transportul în comun, o mare problemă din traficul de dimineață s-ar rezolva. Desigur, aici depinde și de administrația locală să încurajeze și să organizeze transportul în comun într-un mod eficient, pentru că soluții sunt. De exemplu, la Cluj-Napoca, pe arterele principale ale orașului, au fost delimitate benzi special destinate transportului în comun, așadar autobuzul sau troleibuzul poate evita aglomerația. Alt avantaj este că nu mai trebuie să îți bați capul cu găsitul unui loc de parcare. În orice caz, cetățenii ar trebui să pună presiune pe autoritățile locale pentru optimizarea transportului în comun. Dacă zona ta nu este bine conectată la rețeaua de transport în comun, îți rămân celelalte mijloace de transport prezentate anterior.

Oamenii aleg să meargă cu mașina pe distanțe scurte doar din comoditate. Însă această comoditate creează probleme. Degeaba te plângi de trafic dacă tu folosești mașina tot timpul. Încearcă metode alternative de transport. Dacă mai multă lume ar opta pentru utilizarea trotinetei electrice, a bicicletei, a transportului în comun sau chiar a mersului pe jos, orașele ar fi mult mai curate și mai puțin aglomerate.

Poză de Vlad B pe Unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.