În data de 14 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina, judeţul Suceava, în baza informărilor primite de la grănicerii ucraineni, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii  contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

„Astfel  în jurul orei 2.40,  lucrătorii noştri aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat  au auzit sunete specifice unui aparat de zbor de mici dimensiuni care  s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor  Straja  – Gura Putnei şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul șef Ilie Poroch Serițan. 

Acesta a subliniat că, imediat, s-a declanşat o acţiune specifică de supraveghere și cercetare a zonei, ocazie cu care într-o zonă împădurită din extravilanul  localităţii Gura Putnei  a fost  observată o persoană. Imediat  poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acesteia, efectuând  somaţiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus  fugind în vegetaţie. 

În urma cercetării  zonei  poliţiştii de frontieră  au  descoperit un  colet cu țigări  care a fost transportat la sediul  sectorului, iar la inventariere  a rezultat cantitatea de 500 pachete de ţigări de  proveniență ucraineană, în valoare de 5.850 lei.

Au fost informate și autorităţile de frontieră ucrainene despre  eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă,  în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.