Ultima perioadă ne-a arătat că naveta și cele nouă ore petrecute la birou, dintre care cel puțin opt dintre ele lipit de un monitor, nu mai sunt absolut necesare pentru a fi productiv. Multe persoane s-au regăsit în munca practicată de la domiciliu, adaptată după propriul program, nu după cerințele unui angajator. Astfel, joburile cu program flexibil sunt din ce în ce mai căutate. Dacă și tu ai constatat că programul fix nu ți se mai potrivește, iată câteva meserii care îți permit să abandonezi rutina zilnică. 

 

Programator 

 

Domeniul IT se bucură în continuare de o cerere extraordinară pe piața muncii, programul flexibil fiind unul dintre beneficiile oferite de angajatori. Pe lângă acest avantaj, este un fapt arhicunoscut că programatorii și în general persoanele care lucrează în industria IT se bucură de salarii mai mari decât media. 

 

Agent call center

 

Potrivit mai ales pentru studenți și tineri care se ocupă și de alte hobby-uri, jobul de agent call center, cel mai probabil ca reprezentat clienți, se preteaza unui program flexibil datorită faptului că, în majoritatea cazurilor, clienții sună din alte țări. Astfel, cunoașterea unei limbi străine este prima condiție de îndeplinit pentru un asemenea job. Dacă engleza și franceza aduc un salariul decent spre bun, limbile ceva mai puțin întâlnite la noi în țară îți pot asigura cu adevărat un trai fără griji. 

 

Model de videochat 

 

Un alt job în cadrul căruia comunicarea și limbile străine sunt valorificate la maximum este și cel de model de videochat. Așa cum probabil știi deja, videochat-ul în România este o meserie perfect legală, chiar dacă este privit de majoritate ca un job oarecum imoral. Cei care desconsideră această meserie nu înțeleg în general specificul ei. Ca model de videochat vei întreține conversații cu diverși utilizatori și le vei atrage atenția prin diverse metode, nu neapărat cu tentă sexuală. Programul în ture și salariile mai mari decât media sunt două dintre avantajele acestei meserii. 

 

Scriitor 

 

În calitate de scriitor vei putea lucra liniștit de acasă sau chiar din parc, în funcție de cerințele angajatorului sau de specificul domeniului în care activezi. Vei fi cu adevărat propriul stăpân mai ales dacă decizi să activezi ca freelancer. Astfel, vei putea activa pe platforme consacrate de freelancing, în calitate de content writer, copywriter sau diverse alte meserii. Între timp vei putea lucra și la propriile opere! 

 

Web Designer

 

Un alt job potrivit pentru cei cu înclinații artistice, dar în aceeași măsură și tehnice, este cel de web designer. La fel ca în cazul jobului de mai sus, vei avea ocazia să practici această meserie în cadrul unei companii sau ca freelancer, opțiune de multe ori mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Odată cu recunoașterea în acest domeniu vei putea să-ți stabilești singur tarifele și să lucrezi doar cu clienții selectați de tine pe platformele dedicate. 

 

Antrenor de fitness

 

Din ce în ce mai mulți oameni au redescoperit importanța mișcării în viețile lor în ultimele luni, veste extrem de bună pentru antrenorii de fitness. Pentru a practica această meserie va fi nevoie de o pasiune pentru sport, dar și de un certificat care să ateste calificare în acest domeniu. Vei putea activa în cadrul unei săli de fitness sau poți deveni antrenor personal la domiciliu sau, de ce nu, online. O ședință specializată poate costa până la 100 de euro, iar un antrenor de renume poate lucra zilnic cu cel puțin 2-3 clienți. 

Ce crezi, merită să renunți la programul de 9-6 în aceste condiții? 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.