Sute de primari din toată țara, printre care și 23 de edili de frunte din județul Suceava, se vor întâlni la București, luni, 18 februarie 2019, la întâlnirea organizată de Asociația Comunelor din România.

Președintele ACOR Suceava, primarul comunei Panaci, Vasile Cozan, a declarat pentru SuceavaLive că aceștia vor avea întâlniri cu reprezentanții ministerelor și vor avea discuții legate de problemele actuale ale administrației publice locale, dar și despre bugete, proiecte sau surse de finanțare.
Printre cei 23 de primari care vor fi prezenți la București se află și edilul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, o voce importantă în rândul primarilor din județul Suceava.
Acesta a declarat că va pune în discuție bugetele marilor orașe, care în acest an au avut un excedent bugetar extrem de mare, în timp ce există comune subdezvoltate, fără aducțiune de apă și canal sau cu școli nemodernizate.
În acest sens, primarul a dat exemplu excedentul bugetar cu care municipalitatea orădeană a încheiat anul 2018, care se ridică la 76,8 milioane lei, echivalentul a circa 16,5 milioane euro.
De asemenea, Fron a amintit și de faptul că în 2018 a fost înregistrat cel mai mare excedent bugetar din ultimii ani la Primăria Municipiului Cluj: peste 251 milioane lei (54,6 milioane euro).

„Noi nu vrem două Românii: una de la țară și alta de la oraș. Noi vrem o singură Românie! În aceste mari orașe există excedent bugetar, transport public în comun gratuit, și multe altele, în timp ce de la sate lipsesc proiecte importante de dezvoltare. Câte școli n-am fi putut realiza noi, cei de la sate, cu atâția bani? Nu mai vrem diferențe între oraș și comună și vom transmite asta și în cadrul întâlnirii de la București”, a declarat primarul Fron.

A.Co.R. este o asociație de utilitate publică înființată în anul 1997, una dintre cele patru asociații reprezentative ale autorităților administrației publice locale. Misiunea sa este de a realiza o uniune mai strânsă între comunele din România, promovând idealurile și principiile prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale. Activitatea desfășurată până în prezent a avut în vedere reprezentarea comunelor în forurile legislative, dezvoltarea de programe pentru eficientizarea activităților din primăriile de comune, implementarea de proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.