Pescuitul la feeder reprezintă o metodă aparte de pescuit „la grund”, adică un pescuit cu lesturi mai mult sau mai puțin grele, care țin atât montura cât și momeala pe fundul apei.

De obicei, lesturile sunt formate fie din coșulețe momitoare fie din „method feedere” sau plăcuțele momitoare. Acestea au rolul de a purta „hrana” („feed” în engleză), nada și momeala în zona aleasă de pescar.
În întreaga lume, pescuitul la feeder adună, de la an la an, tot mai mulți adepți, devenind un adevărat fenomen. Se poate practica pe ape dulci, atât pe cele stătătoare, cât și pe cele curgătoare. De menționat este că această disciplină de pescuit sportiv este acceptată de Federația Internațională de Pescuit Sportiv, iar din 2011 are și propriul campionat mondial.
Echipamentul specific acestui tip de pescuit este format din lansete feeder, care se remarcă prin numărul mare de inele ca permit distribuirea progresivă a tensiunii în corpul lansetei, dar și prin cele 2-4 vârfuri cu putere și acțiune diferită care echipează aceste lansete, din mulinete, din momitoare (coșulețe momitoare, momitoare arc sau plăcuțe method) și din monturile specifice, adaptate atât tipului de momitor folosit, tipului de apă, dar și speciei de pește pe care intenționăm să o prindem.

 

Prepararea nadei

 

În pescuitul feeder, la fel ca și în pescuitul cu pluta, umectarea și sitarea nadei joacă un rol important. Astfel, se recomandă vărsarea nadei într-un recipient, pentru a putea fi amestecată, un kilogram de nadă necesitând 300- 500 ml de apă. Pentru că nadele sunt cuprinse din făinuri de diferite granulații, se poate să fie necesare chiar și trei umectări pentru ca toate particulele să fie saturate de apă, evitând astfel să se ridice de pe substrat. O nadă umezită corect se va desface în timp util pe substrat, iar particulele foarte mici (praf) și ușoare vor fi purtate de curenții de apă, astfel peștii urmând dâra de particule vor identifica mai repede sursa de hrană.
De asemenea, nu este indicat ca nada să fie prea uscată, pentru că există riscul să se ridice și să fie luată de curenții de apă, iar astfel pescarul nu va mai reuși să facă un pat de nadă stabil în zona cârligului, iar peștii se vor împrăștia pe o arie existentă.

 

Lansete feeder

 

Lanseta feeder are specific numărul mare de inele ce îi asigură o distribuire progresivă a tensiunii. De asemenea, vine echipată cu un număr de 2 sau 4 vârfuri, acestea având putere si acțiune diferite.
O gamă foarte variată de lansete feeder găsiți pe www.totalfishing.ro. Tot acolo mai găsiți și lansete pentru răpitori, pentru pescuit la somn, la muscă, dar și nade, momeli, bărci gonflabile, echipamente de camping, etc.
Pescarii pot comanda online, având garanția seriozității celui mai mare magazin de pescuit din țară, cele mai bune prețuri și livrare prin curier rapid. Astfel, fie că sunteți începător sau avansat, aici cu siguranță veți găsi ustensilele de care aveți nevoie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.