Licitaţia de salubrizare a Sucevei, miza unui contract de 5,5 milioane de euro, a intrat din nou în jocul periculos al contestaţiilor. Numai că, de data aceasta, nu doar firmele participante contestă o decizie sau o prevedere a caietului de sarcini, ci chiar şi Primăria Suceava, care a atacat în instanţe decizia luată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

CNSC a avut de analizat trei contestaţii, depuse de fiecare dintre cei care au participat la licitaţie – Rosal, Romprest şi asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.

Oferta declarată câştigătoare, a asocierii de firme, a fost respinsă de către CNSC pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care nu este posibilă depunerea a două oferte în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie, fapt menţionat în contestaţia depusă de către Rosal.

În motivaţia contestaţiei depusă de Primăria Suceava la Curtea de Apel – Secţia de Contencios Administrativ Fiscal, decizia CNSC este considerată „nelegală”, deoarece nici una dintre părţile contestatare nu a solicitat anularea procedurilor de licitaţie, ci obligarea autorităţilor contractante la reevaluarea ofertelor depuse.

Alte două contestaţii, în care CNSC e acuzată de măsuri abuzive, au fost depuse la Curtea de Apel de Rosal şi asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.