Medicul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, a declarat într-un interviu pentru Hotnews, că a avut şi pacienţi care au rămas sceptici faţă de existenţa bolii COVID-19 chiar şi după ce s-au îmbolnăvit, dar că speră că tot mai mulţi români vor înţelege că trebuie să se protejeze şi să respecte regulile.
„Am avut şi pacienţi care s-au îmbolnăvit, i-am salvat, dar mi-au spus că ei nu cred că au fost bolnavi de coronavirus. M-au lăsat mască, cumva. Înţeleg că sunt unii care până să se îmbolnăvească spun că nu există virusul. Dar după ce au trecut prin boală, să spună că ei nu cred că au avut COVID, că cine ştie ce altă boală…
Eu am speranţa că lumea a început să înţeleagă. Am văzut şi o statistică că 75% din oameni înţeleg că este pandemie şi că e nevoie să respectăm nişte reguli. Asta îmi dă speranţă că la un moment dat, când lumea va vedea în ce situaţie suntem, se vor menţine regulile, astfel încât să nu ne mai îmbolnăvim„, a spus medicul.
Medicul de la spitalul din ţară care a avut cea mai mare rată de succes al tratamentului pentru COVID-19 la începuturile pandemiei a spus că lupta nu poate fi câştigată decât prin prevenţie, mai ales că spitalele dedicate sunt deja pline.
„Este puţin probabil ca lupta să fie câştigată în spitale. În primul rând ea va fi câştigată în afara spitalelor. La începutul pandemiei am văzut cum sistemele de sănătate din alte ţări au fost copleşite, au murit oameni, iar un număr foarte mare de oameni rămâneau în afara spitalelor, pentru că nu mai aveau unde să se interneze, din cauză că unii dintre ei nu au avut grijă să nu se îmbolnăvească.
În această luptă, care este o luptă de durată cu virusul, cheia este să prevenim îmbolnăvirea. Să prevenim până când vom avea soluţii mai bune terapeutic. Până când va veni un vaccin, un tratament. Chiar dacă lumea se va îmbolnăvi, cheia este să se îmbolnăvească progresiv. Eu am considerat că aceasta este, de fapt, tactica pe care ar trebui să o aplicăm.”
Lasa un raspuns