Schimbările de anotimp, dar nu numai, pot provoca multe probleme de sănătate, iar medicii recomandă mai multe plante care să întărească sistemul imunitar.
În continuare vă prezentăm câteva dintre cele mai bune și sănătoase plante care te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta, dar care și fac mâncarea mai gustoasă.
Ghimbirul
Rădăcina de ghimbir este folosită de secole pentru menținerea unui echilibru la nivelul organismului. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți detoxifiante, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și golirea intestinului. Este și un remediu popular atunci când vine vorba de combaterea răcelii și a gripei iar, pe lângă proprietățile antibacteriene pe care le are, este și un bun antiviral.
Afinele
Afinele reduc factorii care declanșează bolile cardiovasculare în cazul bărbaților obezi și al femeilor care suferă de sindrom metabolic. De asemenea, un consum zilnic de afine îmbunătățește tensiunea arterială și reduce riscul de înfundare a arterelor în cazul femeilor aflate la post-menopauză, cu prehipertensiune și hipertensiune de gradul 1. Afinele sunt înrudite cu merișoarele, ambele fructe conțin substanțe similare care ajută la combaterea infecțiilor urinare.
Ceaiul verde
Ceaiul verde poate îmbunătăți funcțiile creierului responsabile de starea de spirit, timpul de reacție, memoria și vigilența. De asemenea, ajută și la reducerea riscului de a suferi de diabet de tip 2, în special în cazul persoanelor predispuse la această afecțiune. Compușii din ceaiul verde îmbunătățesc nivelul colesterolului total, reducând cantitatea de colesterol “rău” (LDL) din sânge.
Spanacul
Spanacul oferă multe beneficii pentru sănătate şi are un conţinut scăzut de calorii. 100 grame de spanac gătit conţin până la 3,6mg de fier. Specialiștii recomandă testarea nivelului de feritină din organism, acesta furnizând informaţii suplimentare necesare referitoare la nivelul de fier din sânge.
Coriandru
Coriandrul este bogat în vitamina K, ceea ce înseamnă că îmbunătățește circulația sângelui prin diluarea cheagurilor și întărește oasele.
Chimionul
Chimionul este asemănător scorțișoarei din punctul de vedere al beneficiilor pentru că este foarte bun pentru diabetici. Totodată, luptă împotriva bacteriilor din corp, previne apariția ulcerului și este o sursă bună de calciu, fier și magneziu.
Levănțica
Levănțica nu este doar o plantă aromatizatoare, ci are are un efect calmant, reduce stresul și ajută la combaterea insomniilor. Mai mult, folosită ca un condiment, ajută la reducerea balonării datorită cantității mari de antioxidanți. Sub formă de ulei, levănțica poate fi aplicată direct pe piele și calmează mâncărimile și iritațiile.
Menta
Menta este poate cea mai cunoscută plantă, ceaiul din această plantă fiind un bun remediu împotriva problemelor digestive, dar și ale vezicii.
Lasa un raspuns