Pentru a patra oară consecutiv, locuitorii comunei Pojorâta au ales echipa primarului Ioan Bogdan Codreanu pentru a asigura continuitatea și performanța în administrație.

Deloc întâmplător, la fel ca și în fotbal, echipa câștigătoare nu se schimbă, ci, dimpotrivă, devine mai bună pentru a răspunde în continuare necesităților oamenilor.

Despre acest mandat, primarul localității, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, spune că are la bază așteptările și speranțele pojorenilor, precum și proiectele și promisiunile asumate.

„Pojorâta își continuă drumul, iar noi ne continuăm misiunea cu aceeași seriozitate și determinare ca acum 13 ani. Anii au trecut, multe s-au schimbat și vor continua să se schimbe în comună pentru că, până la urmă, de asta suntem aici: să semănăm fapte! Am convingerea că, alături de echipa mea, vom duce la bun sfârșit tot ce ne-am propus”, a declarat pentru SuceavaLive edilul comunei.

Astfel, și în această perioadă se lucrează la modernizarea infrastructurii rutiere locale. Drumurile Sârghie, Pepinieră și Florica sunt realizate în proporție de 98 %, iar drumul Runc este realizat în proporție de 30%.

De asemenea, primăvara va da startul lucrărilor și la Sala de Sport din Pojorâta, o investiție finanțată prin Compania Națională de Investiții.

„Tot anul acesta vom reabilita trotuarele pietonale din zona DN17. Este nevoie de siguranță în trafic, atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni. Proiectul va fi realizat din buget local, la fel ca și continuarea modernizării iluminatului stradal cu lămpi LED. Chiar dacă de-a lungul anilor am investit mult în infrastructura rutieră, și în prezent avem în evaluare la Compania Națională de Investiții reabilitarea și modernizarea drumului vicinal Plaiul Tătarilor, precum și reabilitarea drumurilor comunale –90I Valea Străjerilor din satul Pojorâta și DC Pârâul Hăului din satul Valea Putnei, cele din urmă aflându-se  în procedură de atribuire a contractului de lucrări”, a mai declarat primarul comunei Pojorâta.

Tot pe lista priorităților administrației publice locale se află și dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Pojorâta, proiectul fiind deja depus și urmând a fi finanțat de Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020.

Și pentru că toate unitățile de învățământ din localitate sunt modernizate la standarde europene, în acest domeniu va fi depus un proiect pentru creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Școala Primară din comuna Pojorâta. Acesta va fi depus pentru evaluare și finanțare la Agenția Fondului pentru Mediu. De asemenea, cu bani de la bugetul local, se va amenaja un  loc de joacă la Școala cu clasele I-IV Pojorâta.

 

PROIECT EUROPEAN PENTRU REDUCEREA NUMĂRULUI DE PERSOANE AFLATE ÎN RISC DE SĂRĂCIE ȘI EXCLUZIUNE SOCIALĂ

 

În comuna Pojorâta va fi implementat și un proiect european pentru reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în colaborare cu GAL „Bucovina de Munte”.

Acest proiect sprijină transpunerea în plan local a măsurilor antisărăcie prin  implicarea comunității și implementarea unor Strategii participative de Dezvoltare Locală (SDL). Prin acest instrument se dorește soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitățile printr-o abordare integrată și multisectorială.

Tot anul acesta Primăria comunei Pojorâta va fi integrată în Sistemul Național Electronic de Plată on-line pentru achitarea taxelor și impozitelor, Centrul Local de Informare și Promovare Turistică va fi dotat cu un dispozitiv touch și se va amenaja „Muzeul Iertăciunii” la Căminul Cultural Valea Putnei.

„Oamenii comunei rămân actorii principali din povestea Pojorâtei. Echipa mea rămâne un sprijin și un suport în tot ceea ce urmează, iar viceprimarul Vladimir Cârloanță un prieten de nădăjde pe care eu și cetățenii ne vom baza”, a conchis primarul Stațiunii Turistice Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.