Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava derulează proiectul ”O șansă pentru fiecare” – un proiect educațional în sprijinul celor vulnerabili.
Odată cu epidemia de Coronavirus a ieșit la iveală și imensa disparitate tehnologică în rândul copiilor și tinerilor din medii dezavantajate. Lipsa echipamentelor IT a devenit un impediment major pentru participarea la școala online iar din categoria celor afectați de această situație fac parte și copiii din sistemul de protecție socială. Evoluția problematicii protecției copilului generează riscuri la nivel macroeconomic. Principala și poate cea mai de bază nevoie a copiilor la momentul de față este tocmai lipsa acestor dispozitive electronice de bază pentru a le facilita accesul la educație. Proiectul ”O șansă pentru fiecare” își propune să echipeze un număr de 20 de copii și tineri, care beneficiază de măsura plasamentului la asistenți maternali profesioniști sau plasament la rude/persoane fără grad de rudenie, cu calculatoare, pentru a le facilita accesul la educația online, în contextul vremurilor pe care le parcurgem împreună.
Fundația Te Aud România este unul din laureații programului Dăm Click pe România, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom. Laureații au fost aleși, pe baza evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați.
Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunţat laureații programului Dăm Click pe România 2020 și a adăugat 122 școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.
„Copiii sunt viitorul nostru iar valorile pe care aceștia și le însușesc de-a lungul timpului sunt în strânsă colaborare cu educația pe care o primesc. Din păcate, acest sector este cel mai puternic afectat în contextul pandemiei internaționale. Implementarea acestui proiect este o cărămidă necesară în egalitatea de șanse și promovarea incluziunii sociale. Le mulțumim celor de la Ateliere Fără Frontiere pentru șansa acordată și, bineînțeles, D.G.A.S.P.C. Suceava – cu care, la nivel județean, reușim de ani de zile să implementăm proiecte în folosul copiilor și tinerilor din comunitatea Suceveană”, a declarat Gabriela Popescu, președintele Fundației Te Aud România.
„Pentru copiii și tinerii din cadrul sistemului de protecție, Primăvara vine cu acest proiect educațional generos derulat de către Fundația Te Aud România în colaborare cu instituțianoastră. Ne bucurăm pentru faptul că acest proiect a fost câștigător, venind astfel în sprijinul copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție, care vor avea acces mai ușor la cursurile online, și mulțumim pe această cale, doamnei Gabriela Popescu – președinte, membrilor fundației precum și tuturor voluntarilor care ne sunt mereu aproape. Prietenia, voluntariatul, altruismul, empatia și dragostea pentru semeni, sunt cele mai frumoase daruri care sunt de neprețuit pentru beneficiarii sistemului de protecție, de aceea în numele lor vă mulțumim și vă dorim să vă bucurați de o primăvară caldă cu multă iubire și oameni dragi aproape!”, a transmis Nadia Crețuleac, director executiv al DGASPC Suceava.
Lasa un raspuns