„Ora Pământului” a fost marcată și la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana. Activitatea a fost coordonată de către profesoara de fizică Focșa Liliana și a cuprins mai multe acțiuni.

Pe holurile corpurilor de clădire ale liceului a fost pregătită expoziția de afișe cu tema „Implică-te! Singe lumina! ”, „Stop poluării mediului!” și „Protejarea mediului pentru combaterea schimbărilor climatice ”, iar elevii și profesorii au fost invitați să o aprecieze.

Prezentarea proiectelor realizate de elevii claselor a VII-a B și a VIII-a B despre diverse tipuri de energii regenerabile, precum și despre avantajele și dezavantajele folosirii acestora, a avut loc în laboratorul de fizică al corpului C.  Au fost și prezentări despre evenimentul „Ora Pământului”, iar eleva Jucan Anamaria de la clasa a XII-a B a vorbit despre Energia verde, Pactul Verde European și programul „Casa Verde ” în România.

Colectarea selectivă a unor deșeuri reciclabile, respectiv doze de aluminiu, sticle de plastic și baterii electrice, a avut impact în rândul elevilor, aceștia adunând toate acestea într-un spațiu special amenajat.

La activitate au participat membrii Comisiei de Științe din cadrul Liceului Tehnologic, coordonată de către prof. Savu Gheorghe, directorii, prof.  Nicolae Robu, prof.  Iulian Ciotu și prof. Marius Crăciun Pîțu, precum și consilierul educativ, înv. Tomuț Cristina.

„Activitatea a avut ca scop promovarea în rândul elevilor a importanței măsurilor de combatere a poluării mediului, modul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, importanța economisirii energiei electrice, modul în care schimbările climatice din ultimii ani influențează viața fiecăruia din noi și tipurile de energii regenerabile ce pot ajuta la protejarea mediului” a subliniat profesoara de fizică Focșa Liliana, coordonatoarea activității.

 

Prof. înv. primar Seserman Lidia Loredana

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.