Facebook a anunţat joi o nouă funcţie, numită ”Feeds”, care le va permite utilizatorilor să vadă postările prietenilor, grupurilor şi paginilor urmărite în ordine cronologică inversă, în loc de ierarhia stabilită de algoritm. Funcţia principală Home va favoriza afişarea de conţinut popular al unor conturi care nu sunt urmărite de utilizatori, transmite CNBC.
Denumită ”Feeds”, noua funcţie este o filă dedicată în aplicaţia Facebook care arată cele mai recente postări de la prietenii şi paginile urmărite de utilizatori.
Principalul flux de ştiri va fi cunoscut sub numele de ”Home” şi va acţiona mai mult ca ”un motor de descoperire” bazat pe obiceiurile online ale oamenilor, a spus compania.
”Una dintre cele mai solicitate funcţii pentru Facebook este să se asigure că oamenii nu ratează postările prietenilor. Aşa că astăzi lansăm o filă Feeds în care puteţi vedea postările de la prieteni, grupuri, pagini şi altele, separat, în ordine cronologică”, a spus CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook făcută joi.
Meta se foloseşte tot mai multe Mark Zuckerberg ca imagine a companiei, el fiind cel care a anunţat recent mai multe actualizări de funcţii ale Facebook.
Compania a pierdut câţiva directori de top în ultima perioadă, de la directorul operaţional Sheryl Sandberg, până la directorul tehnologic Mike Schroepfer.
Noua funcţie este programată să fie lansată la nivel global în cursul săptămânii viitoare, iniţial pe mobil, a declarat un purtător de cuvânt al Meta. O versiune desktop este programată pentru lansare în următoarele câteva săptămâni.
Această funcţie este un fel de revenire la o experienţă de socializare mai elementară din trecut – iniţiată de nimeni alta decât Facebook însăşi – în care fluxul se concentra mai mult pe activitatea prietenilor şi a familiei. De asemenea, se împrumută şi de la Instagram, pe care Facebook a achiziţionat-o în 2012 pentru 1 miliard de dolari.
Anterior, Instagram le oferea utilizatorilor un flux cronologic cu cele mai noi postări afişate în partea de sus, dar platforma a renunţat la acest lucru în 2016, în favoarea unui flux bazat pe algoritm.
Instagram a reintrodus recent fluxurile cronologice cu noi setări care arată utilizatorilor cele mai recente postări de la oamenii pe care îi urmăresc primii.
Twitter, care a avut iniţial şi fluxuri cronologice, are o caracteristică similară care le permite oamenilor să-şi seteze cronologia pentru a afişa numai cele mai recente tweet-uri de la persoanele pe care le urmăresc.
Facebook, Google şi alte companii Big Tech sunt supuse unui control strict din partea autorităţilor de reglementare asupra modului în care platformele lor au remodelat societatea.
Printre cele mai controversate probleme se numără utilizarea datelor personale ale oamenilor pentru a favoriza postările care alimentează cel mai mult angajament, cum ar fi ştirile false, precum şi publicitatea direcţionată.
Fluxul principal al aplicaţiei Facebook va acorda prioritate ”descoperirii” de conţinut nou, în loc de postări din conturile pe care le urmăresc utilizatorii, în încercarea de modelare a aplicaţiilor după modelul platformei de video scurte TikTok.
Directorii Meta au exprimat o urgenţă crescută în ultimele luni în ceea ce priveşte stimularea conţinutului de video scurte al Meta, similar cu formatul video scurt al TikTok, care este deosebit de popular printre utilizatorii mai tineri.
”Home”, fila principală de ştiri a Facebook, pe care utilizatorii o vor vedea la deschiderea aplicaţiei, va începe să prezinte în mare parte postări populare din conturi pe care utilizatorii nu le urmăresc, inclusiv role şi poveşti.
Facebook va sugera postări utilizatorilor cu sistemul său de clasare prin învăţare automată şi investeşte în inteligenţa artificială (AI) pentru a oferi conţinut recomandat.
Fluxul Feeds, cu postări recente de la prieteni, pagini şi grupuri pe care utilizatorii aleg în mod activ să le urmărească, va include reclame, dar Meta a spus că nu va avea şi postări sugerate pentru utilizatori, scrie psnews.ro.
Lasa un raspuns