Profesorul doctor inginer Radu Leontie Cenușă, Profesor Emeritus al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, fost decan al Facultății de Silvicultură Suceava și distins cercetător, și-a pierdut viața la câteva ore de la accidentul cumplit de la Molid. 

Prof. Cenușă suferea de probleme renale și făcea dializă, iar, din nefericire, în timp ce se îndrepta spre Centrul de Dializă din Suceava, mașina în care se afla a fost lovită de un alt autoturism condus de un șofer din Bacău.

Imediat după tragedie, Radu Cenușă și-a sunat fiul să îl anunțe ce s-a întâmplat.

„M-a sunat tata și mi-a spus: «Vino repede pentru că a intrat o mașină în noi și ne-a omorât!». L-am întrebat cum s-a întâmplat, iar el mi-a spus: «Pur și simplu a intrat pe contrasens, ca și cum ar fi adormit la volan»”, a declarat fiul prof. Radu Cenușă.

Din nefericire, chiar dacă ambulanța SMURD a ajuns foarte repede și a preluat victimele, prof. Cenușă a decedat după ce a ajuns la Spitalul Clinic Județean Suceava.

Potrivit unor surse, șoferul care a provocat accidentul de la Molid ar fi polițist.

Citește și: Accidentul de la Molid, provocat de un șofer din Bacău care a pierdut controlul volanului

Prof. dr. ing. Radu Cenușă s-a născut pe 21 iunie 1951 în localitatea Vatra Moldoviței. Viața sa a fost legată fundamental de pădure, aceasta fiind aproape de casa natală, peste râul Moldovița. Deși pasionat mai degrabă de mecanică, a urmat cursurile Liceului Silvic de la Câmpulung Moldovenesc între 1966 și 1971, iar apoi ale Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov. Filogerman convins, a urmat în anul 1984 o specializare pe tema regenerărilor naturale la Universitatea din Freiburg, Germania, iar ulterior, în anul 1993 a obținut titlul de doctor în ecologie forestieră, la Academia de Studii Agricole și Silvice.
Activitatea profesională și-a început-o în anul 1976 la Ocolul Silvic Moldovița, un an mai târziu fiind atras în colectivul de cercetare al Stațiunii Câmpulung Moldovenesc din cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, unde activitatea sa științifică a fost recunoscută prin numeroase premii naționale și internaționale. Activitatea didactică la Facultatea de Silvicultură din Suceava a început-o în toamna anului 1993. De asemenea, Radu Cenușă a fost decanul Facultății de Silvicultură între anii 2004 și 2008. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.