Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Bucovina de Munte”, care are în componenţă zece localităţi rurale, are la dispoziţie o finanţare europeană nerambursabilă de 375 de mii de euro. Anunţul a fost făcut de preţedintele GAL-ului, Bogdan Codreanu, primar al comunei Pojorâta.

Conform lui Bogdan Codreanu, a fost lansată prima sesiune de proiecte în cadrul Măsurii 2.2.1., şi anume „Dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale, precum şi creşterea competitivităţii IMM-urilor din sectorul industriei prelucrătoare prin implementarea de noi tehnologii”. Preşedintele Gal-ului a spus că cei care doresc să obţină o astfel de finanţare trebuie să depună proiectele pentru până pe data de 13 decembrie, ora 16:00, la sediul GAL „Bucovina de Munte” din municipiul Câmpulung Moldovenesc. El a mai spus că suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul acestei măsuri este de maxim 75.000 Euro/proiect şi de maxim 50.000 Euro/proiect în cazul investiţilor non-agricole ai căror beneficiari sunt persoane fizice autorizate. De asemenea, valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăşi suma de maxim 150.000 Euro/proiect pentru investiţii în activităţi agricole, maxim 88.235 Euro/proiect pentru proiecte care prevăd activităţi de producţie non-agricole, maxim 107.142 Euro/proiect pentru investiţii care prevăd alte activităţi non-agricole, maxim 58.823Euro/proiect pentru proiectele care prevăd activităţi de producţie non-agricole şi au ca beneficiari persoane fizice autorizate şi maxim 71.428 Euro/proiect pentru investiţii care prevăd alte activităţi non-agricole şi au ca beneficiari persoane fizice autorizate.

Ioan Bogdan Codreanu a declarat că sprijinul public acordat pentru proiectele din cadrul măsurii 221 va fi de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţii în activităţi agricole; de până la 85% din totalul cheltuielilor eligibile în cazul în care proiectele prevăd activităţi de producţie non-agricole şi de până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile în cazul altor activităţi non-agricole.

Codreanu a precizat că informaţii suplimentare cu privire la aceste finanţări se pot obţine de la sediul Grupului de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”, precum şi de pe pagina de internet www.bucovinademunte.ro.

Proiectele pot fi depuse de agenţii economici din localităţile Pojorâta, Sadova, Vatra Moldoviţei, Vama, Breaza, Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Fundu Moldovei, Frumosu şi Moldoviţa.

Află mai multe pe Suceava News Online: http://svnews.ro/finantari-de-375-000-de-euro-pentru-dezvoltarea-economiei-rurale-in-localitatile-din-gal-bucovina-de-munte/28768/#ixzz2lluSiGcN

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.