În cadrul Programului Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”, finanţat de Fondul Social European prin Autoritatea de Management, Fundaţia “Tineri pentru Tineri” în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale desfăşoară proiectul “EDSANO- Educație pentru Sănătate – Dezvoltarea curriculei opționale modulare pentru învățământul preuniversitar”.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea sistemului de învăţământ preuniversitar în furnizarea de competenţe cheie prin îmbunătăţirea ofertei opţionale de educaţie pentru sănătate.

Activităţi vizate de proiect sunt printre altele revizuirea, adaptarea, elaborarea programelor şcolare modulare de educaţie pentru sănătate. Tot în cadrul acestui program se dorește conştientizarea şi promovarea normelor de bază în menţinerea sănătăţii pentru 65.600 de copii din mediul rural. Campania vizează 1640 unități şcolare din învăţământul preşcolar şi primar din mediul rural şi presupune elaborarea şi producerea de materiale de informare-educare-comunicare pentru 65.600 copii din grădiniţe şi şcoli primare, care să promoveze normele de bază în igiena şi menţinerea sănătăţii, realizate într-o manieră atractivă şi eficientă pentru acest grup ţintă. Nu au fost uitați nici cei din conducerea instituțiilor de învățământ, astfel că cei 282 de directori de școli alături de 50 de consilierilor şcolari și 210 de cadre didactice din  Inspectoratele Şcolare vor participa la dezvoltarea și instruirea organizată de Ministerul Educației.

În cadrul proiectului “EDSANO Educație pentru Sănătate – Dezvoltarea curriculei opționale modulare pentru învățământul preuniversitar”, în perioada ianuarie –iunie 2013 se va desfășura Campania de conștientizare și promovare a normelor de bază în menținerea sănătății EDSANO, pentru 65.600 copii din grădinițe și primar din mediul rural, din județul Suceava fiind implicați 1600 de copii din 49 unități școlare.

În proiect sunt implicate școlile din localitățile: Adâncata, Bilca, Boroaia, Calafindești, Dolheștii Mari, Oniceni – Forăști, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Botuș, Grămești, Grănicești, Gura Solcii, Românești, Ilișești, Brașca, Ipotești, Izvoarele Sucevei, Mălini, Marginea, Moldovița, Satu Mare, Scheia, Sf.Ilie, Neagra Șarului, Herla, Stroiești, Stulpicani, Udești, Vatra Moldoviței, Ciumârna, Verești, Voitinel, Volovăţ, Pleșești, Zamostea, Zvoriștea,  școli și grădinite din mediul rural în care se desfășoară disciplina “Educație pentru sănătate”. Coordonatorul județean al proiectului  este inspectorul şcolar de specialitate, prof. Tatiana Vîntur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.