Municipalitatea a adus în acest an 22 de căsuțe din lemn pentru a le oferi sucevenilor bucuria de a procura produse,în marea lor parte naturale, oferite din belșug de comercianții din piață.
Producătorii din cadrul Asociaţiei “Produs în Bucovina” sunt prezenți în acest an, în 17 casuțe amplasate pe esplanada din fața Casei de Cultură și le oferă sucevenilor produse variate din carne, panificație, miere de albine, precum și siropuri și dulcețuri tradiționale.
Nici meșterii populari nu au fost uitați, astfel că pentru ei s-au amenajat alte cinci căsuțe pentru a-și putea prezenta produsele meșteșugărești. Cumpărătorii pot achiziționa produse sculptate din lemn, din lut, dar și împletituri decorate cu motive bucovinene.
“Am dorit ca să respectăm tradiția, de aceea și în acest am decorat centrul orașului cât mai frumos, pentru a le oferi locuitorilor, dar și turiștilor, un oraș cât mai frumos. Am adus 22 de cășuțe din lemn și le-am pus la dispoziția comercianților , care au posibilitatea să își valorifice marfa. Și în acest an produsele tradiționale vor fi la mare căutare, comercianții oferind preparate și semipreparate din carne, dar și cozonaci și băuturi tradiționale”, a declarat edilul șef.
Lungu i-a invitat pe suceveni să fie prezenți și să admire centrul orașului, care în acest am arată mai bine ca niciodată. Totodată, trebuie amintit faptul că după 15 decembrie, primăria va oferi, în zona centrală a orașului peste 5000 de cadouri copiilor cuminți, cu ocazia apropierii sărbătorii de Crăciun.
“Intenţionăm ca pe data de 15 Decembrie să vină Moş Crăciun la copilaşii cuminţi şi vom împărţi 5.000 de cadouri în zona centrală a oraşului Suceava”, a declarat Ion Lungu.
Deschiderea Târgului de Crăciun face parte din cadrul proiectului intitulat „Crăciun în Bucovina”. Astfel că programul va continua și în perioada 13-20 decembrie, la Muzeul de Științele Naturii și la Hanul Domnesc, unde sunt așteptați elevii din școlile sucevene pentru a colinda muzeele.
Tot pe esplanada din centrul orașului, începând cu data de data de 22 decembrie, va avea loc concertul de colinde „Asta-i sara lui Crăciun”, la care vor participa grupuri artistice de amatori din judeţ. Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou este programat pe 27 decembrie și va începe de la ora 11:00, atunci când, prin fața Palatului Administrativ vor trece grupurile iubitorilor de tradiții bucovinene. După acest moment, în fața Casei de Cultură, formațiile de copii și adulți din județele Suceava, Iași și Botoșani vor susține un spectacol de datini şi obiceiuri, care va începe la ora 13:00 în centrul Sucevei.
Lasa un raspuns