În noaptea de miercuri spre joi, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, s-au prezentat nouă persoane intoxicate cu clor.

După ce au ales să-și petreacă după-amiaza de miercuri, 06 ianuarie a.c., în piscina de la Ramiro, cei nouă suceveni au ajuns direct la UPU, prezentând mai multe simptome, printre care usturimi la ochi, probleme respiratorii și stări de vomă. Potrivit medicului șef al UPU Suceava, doctorul Liviu Cîrlan, adulții nu au necesitat internare, în timp ce, cei trei minori au rămas sub atenta observație a cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean. „În urma investigațiilor făcute în Unitatea de Primiri Urgențe, cei șase adulți au primit îngrijiri la domiciliu și tratament de specialitate, iar cei trei copii au fost internați la Secția de Pediatrie, ca urmare a intoxicației, presupuse, cu clor, acuzând reacții alergice și conjunctivită, motive pentru care s-a menținut internarea lor”, a precizat doctorul Liviu Cîrlan, medic șef al UPU Suceava. El a mai adăugat că miercuri spre joi noapte, la orele 00:08 a ajuns primul pacient la urgențe, acesta fiind urmat de ceilalți opt. Tot de la medicul Liviu Cîrlan am aflat că pacienții nu sunt supuși unor riscuri mari, întrucât au fost intoxicați prin imersie.
Trebuie menționat că cei în cauză au precizat că au simțit un miros pronunțat de clor, dar au fost asigurați de personalul de serviciu că nu sunt probleme în ceea ce privește calitatea apei din piscină. Cel mai probabil, personalul de serviciu nu avea cunoștință de cauză vis a vis de această problemă, întrucât înainte cu două zile fusese verificat sistemul de clorinare, cu care este dotată piscina.
Poziția Direcției de Sănătate Publică Suceava va fi stabilită după ce probele prelevate din piscina cu pricina vor fi analizate. Purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, a explicat că inspectorii recoltează probe pe care le vor analiza, iar în urma acestora se vor stabili și sancțiunile. „Acțiunile sunt strict legate de apă, dacă este vorba de proprietari, sau de cei care au reglat instalațiile. Ei trebuie să aibă evidența clorinărilor, întrucât activitate piscinelor este foarte strictă”, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.
Pe de altă parte, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Suceava susțin că nu au fost sesizați cu privire la incident. „Noi nu am primit nicio sesizare, nicio reclamație și, dacă este vorba de apă cu clor, este numai problema Sanipidului. Ei fac aceste analize și se ocupă de bazin”, a declarat Cristian Slavic, comisar în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava.
Reprezentanții societății în cauză, au precizat că defecțiunea a fost cauzată de un senzor al sistemului automat de clorinare care s-a blocat. În ceea ce privește siguranța oamenilor ce frecventează piscina, aceasta va rămâne închisă până la momentul în care toate defecțiunile vor fi remediate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.