După nici un an de la ultimele inaugurări din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, ultimele 5 secții rămase nemodernizate au fost inaugurate astăzi. Conform conducerii unității medicale, reorganizarea, reabilitarea și modernizarea secțiilor, în conformitate cu legislația în vigoare, a constituit o prioritate, având ca scop asigurarea unor condiții de spitalizare moderne, europene, cât și dezvoltarea și eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienților.
Secția Pediatrie are un număr de 80 de paturi și două compartimente: terapie acută și neurologie pediatrică. La nivelul acestei secții există 9 medici, 17 asistente medicale și 14 infirmiere. Un număr de 3600 de sugari și preșcolari beneficiază anual de serviciile medicale. Mai mult, au fost amenajate o bucătărie dietetică ultramodernă, un spațiu de joacă pentru copii și o sală de studiu pentru elevi. Costul lucrărilor s-a ridicat la suma de 508.115 lei pentru materialele de construcții, iar aparatura medicală a ajuns la 237.019 lei.
Secția Oftalmologie are acum 25 de paturi, 3 medici, 7 asistente medicale și 8 infirmiere. Anual, în această secție sunt internați peste 1200 de pacienți. Pe lângă urgențele oftalmologice, secția asigură și tratamentul bolnavilor de diabet zaharat, boli cardiovasculare sau boli hematologice. Secția beneficiază și de o sală nouă de operații, dotată cu echipamente medicale de ultimă generație. Costurile materialelor de construcții s-au ridicat pentru această secție la suma de 400.845 lei, iar pentru aparatura medicală s-au investit 78.883 de lei.
Secția Reumatologie din cadrul Spitalului Județean este unică la nivelul județului Suceava. Aici se asigură tratamente patogenice reumatismale de producere a remisiunii bolii și estomparea evoluției, dar și tratamente ce urmăresc îmbunătățirea statusului funcțional al pacientului și reintegrarea în activitățile socio-economice. Anual, această secție tratează aproximativ 1100 de pacienți. Costurile investite în materialele de construcție se ridică la 55.845 lei, iar aparatura medicală a costat 45.928 lei.
Practic, renovările celor 3 secții au constat în placarea pardoselilor cu covor PVC, tapetarea pereților din holuri, săli de tratament și spații medicale, montarea de tavane suspendate, casetate pe structură metalică în holuri, construcția unor pereți despărțitori din gips carton pe structură metalică, placarea pardoselilor și pereților cu gresie și faianță la băi și grupuri sanitare, înlocuirea instalației electrice, înlocuirea parțială a tâmplăriei interioare și reparații parțiale la instalațiile sanitare.
Celelalte două secții renovate, Obstetrică și Neonatologie, au fost finanțate de Banca Mondială, prin proiectul „Lucrări civile de reabilitare a secțiilor Obstetrică și Neonatologie”. Principalele lucrări efectuate la cele două secții constau în recompartimentarea, reabilitarea și modernizarea spațiilor de la etajele 4 și 5, amenajarea saloanelor pentru reanimare nou născuți, nou născuți prematuri și subponderali, asigurarea ventilării și climatizării aseptice prevăzute de o centrală de ventilație și organizarea unui bloc operator. Secția de nou născuți numără acum 72 de paturi, 5 medici, 27 de asistente medicale și 10 infirmiere. Anual, în această secție au fost internați 3100 de nou născuți.
Secția Obstetrică- Ginecologie are un număr de 100 de paturi, 12 medici, 32 de asistente medicale și 22 de infirmiere. Condițiile de spitalizare sunt de nivel european, având în vedere că fiecare salon beneficiază de grup sanitar propriu, aer condiționat, sistem de oxigen, buton de panică, televizor, radio, frigider și alarmă de incendiu. Mai mult, aparatura medicală este de ultimă generație, iar cadrele medicale sunt pregătite la universități mari, precum cea din Iași sau cea din București.
Prezenți la evenimentul de inaugurare au fost primarul Ion Lungu, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu și subprefectul Constantin Harasim. Lungu a lăudat activitatea din Spitalul Județean, cu atât mai mult cu cât nepoțelul dânsului se află încă în una dintre secțiile abia renovate, având doar câteva zile de viață. Acesta a completat, explicând că va propune consilierilor locali să aprobe o sumă importantă lunar pentru spital. Cătălin Nechifor s-a arătat satisfăcut de modul în care au decurs lucrările la Spitalul de Urgență Județean și i-a asigurat pe cei din conducerea unității de întregul sprijin. Managerul Spitalului Județean, Vasile Râmbu, le-a mulțumit reprezentanților administrațiilor locale și județene pentru sprijinul și interesul acordat unității medicale.
Lasa un raspuns