Elevii de clasa a VIII-a mai au aproximativ o lună până când trebuie să decidă ce liceu vor urma. Fie că vor decide singuri, fie cu ajutorul familiei sau prietenilor, timpul este limitat, iar oferta destul de diversă.

În funcție de notele obținute la evaluarea națională, fiecare elev va putea să opteze pentru liceele care îl vor putea admite.

La Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava există opt clase, o clasă de Matematică-Informatică/Informatică intensiv cu 28 de locuri, o clasă de Matematică-Informatică/intensiv Engleză cu 28 de locuri, o clasă de Științe Sociale/Studii Europene cu 28 de locuri, o clasă de Stiințe Sociale/intensiv Engleză cu 28 de locuri, o clasă de Filologie/intensiv Engleză cu 28 de locuri și 2 clase de Pedagogie/învățători-educatoare cu câte 28 locuri. Cea mai mica medie admisă anul trecut la acest liceu a fost 8,54.

La Colegiul Național „Petru Rareș” există specializări bilingve cu Filologie bilingv Română-Engleză – 14 locuri; 14 locuri – Filologie bilingv Română-Franceză; 28 locuri – Științe Sociale bilingv: Română-Engleză; Stiințe Sociale – 28 de locuri; Matematică-Informatică bilingv Română-Engleză – 28 de locuri, Matematică-Informatică bilingv Română-Franceză – 14 locuri; Matematică-Informatică bilingv Română-Germană – 14 locuri; Matematică-Informatică – intensiv Informatică  – 28 de locuri; Științele Naturii bilingv Engleză-14 locuri; Stiințele Naturii bilingv Germană, 14 locuri. Cea mai mica medie admisă anul trecut a fost de 8,34 la profilul bilingv pentru limba franceză. Pentru admiterea la clasele bilingve este obligatorie susținerea unui test de limba engleză, franceză sau germană.

Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava  formează în toamnă 6 clase de câte 30 de elevi fiecare, toate pe filieră reală, în afară de o clasă de Științe Sociale, clasă care are și cea mai mică medie de admitere pe anul trecut – 9,11.

La Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava se propun specializări interesante pentru cei cu talent la știința calculatoarelor: Matematică/Informatică intensiv, respectiv Informatică Managerială cu 28 de locuri; Grafică Digitală: 28 de locuri; Programare web: 28 de locuri; specializarea Științele Naturii, respectiv: Biologie – Chimie intensiv Engleză, 28 de locuri, precum și specializarea Filologie – Jurnalism, cu 28 de locuri.

Liceului cu Program Sportiv Suceava are în vedere pentru anul școlar viitor, formarea a patru clase a IX-a pe filieră vocațională, profil sportiv – Fotbal, Handbal, Volei, Atletism, Rugby, Lupte, cu 112 locuri, dar și două clase a IX-a pe filieră teoretică, profil Filologie – 56 de locuri.

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava așteaptă elevii talentați în clase diferențiate pe cinci profiluri: Muzică, Arte plastice, Arhitectură, Arte ambientale și design, Conservare, restaurare bunuri culturale și Filologie, pentru care au fost aprobate 5 clase cu câte 28 locuri.

Calendarul admiterii din acest an începe cu perioadele 15 – 17 iunie 2016 perioadă în care are loc înscrierea la evaluarea națională. Urmează susținerea probelor de evaluare: 27 iunie 2016: Limba și Literatura Română – probă scrisă; 28 iunie 2016: Limba și Literatura Maternă – probă scrisă; 29 iunie 2016: Matematica – probă scrisă.

La 1 iulie elevii vor avea rezultatele preliminare, urmând ca pe 5 iulie să fie afișate rezultatele finale. În urma acestor rezultate elevii vor putea să își depună dosarele la liceele la care vor să își continue cursurile. Dosarul de candidat trebuie să cuprindă: cererea de înscriere, copie după cartea de identitate, copie legalizată după certificatul de naștere, certificatul de absolvire în original, foaia matricolă a claselor V-VIII, cu calculul mediei generale, fișa medicală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.