Miercuri, 18 mai, de la ora 16:00, în Amfiteatrul Remus Răduleț din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea loc o dezbatere Bologna despre dimensiunea internațională a sistemului de învățământ superior.

dezbatere bologna

Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida „Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – România Educată”, derulată de Administrația Prezidențială.

În cadrul evenimentului se va dezbate în jurul conceptului de internaționalizare a sistemului de învățământ, încercând să se identifice toate aspectele ce țin de acest domeniu. Se vor aborda aspecte ce țin de internaționalizarea „acasă”, mobilitățile internaționale ale studenților și cadrelor didactice sau dezvoltarea de programe de studii în limbi de circulație internațională. Organizatorii se așteaptă să colecteze idei despre strategia de internaționalizare a învățământului superior românesc, bariere întâlnite și soluții pentru a le depăși în ceea ce privește programele de mobilități sau exemple de bună practică despre cum o universitate poate deveni „internațională”.

Sunt invitați studenții, cadrele didactice sau orice cetățeni interesați să participe la această dezbatere, accesul fiind gratuit. Bologna în Universități este proiectul sub egida căruia Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își propune să readucă în universitățile românești discuțiile despre implementarea Procesului Bologna, atât la nivel național, cât și la nivel european, precum și dezbateri despre cele mai noi tendințe în domeniul educațional la nivel mondial. Astfel, prin intermediul acestor evenimente, ANOSR își propune să identifice, să pună în discuție și să valorizeze noi viziuni asupra dezvoltării sistemului educațional românesc, atât din perspectiva studenților, cât și a altor actori implicați direct sau indirect în procesul de învățământ.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 16 ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală. ANOSR reunește studenți din 17 centre universitare din întreaga țară, din 31 de universități, atingând un număr de peste 84 de organizații membre, care luptă împreună pentru menținerea în funcțiune a mecanismului mișcării studențești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.