„Din punctul meu de vedere, o taxă nu poate fi nici mare, nici mică, important este cum o percepe omul. Dacă o percepe ca fiind corectă față de el, și dacă își regăsește după aceea un beneficiu în viața de zi cu zi, eu cred ca marea majoritate am fi dispuși să plătim. Problema este atunci când taxele nu reflectă realitatea, atunci când omul simte că o taxă nu este justă, atunci apare fenomenul de încercare de eludare a taxelor”, consideră Emanuel Havrici.
De asemenea, Havrici este de părere că societatea nu se poate dezvolta fără un plan național de investiții în cercetare și inovare.
„Fără cercetare și inovare nicio societate nu se poate dezvolta. Un partid atât de mare ca PSD este interesat de aspectele de cercetare și inovare, de promovare a valorilor și a tinerilor care doresc să performeze în acest domeniu. Una dintre măsurile care sunt foarte bune pentru cercetare, inovare sau cultură a fost reducerea TVA-ului la carte, de la 24%, la 5%”, a declarat candidatul PSD pentru Camera Deputaților.
Potrivit lui Emanuel Havrici, cercetarea trebuie să se desfășoare cu sprijinul statului, dar și cu sprijinul marilor universități.
„Nu putem spune că nu avem cercetare, dar nu este făcută în mod organizat, după un plan. Aflăm despre tineri din țara noastră care performează în domeniul cercetării, mai ales în domeniul IT, peste hotare. Sigur că la ora actuală și piața românească, pe acest domeniu, pe domeniul cercetării în IT, este foarte dezvoltată. Sunt firme mari care au activitate de cercetare, pe lângă activitatea de producție”, a mai adăugat Havrici.
Candidatul PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie, Emanuel Havrici a vorbit și despre Legea salarizării unitare, declarând că partidul din care face parte este atent la salarizare, la fel de bine cum este atent și la categoriile defavorizate.
„În momentul plecării de la guvernare, Legea salarizării unitare era finalizată de către fostul Guvern Ponta, discutată cu Fondul Monetar Internațional și era și agreată de către sindicate la nivel național. Practic, PSD, prin guvernul său a lăsat o lege finalizată, o lege acceptată de către toți factorii sociali. Din păcate, foarte multe proiecte pe care PSD urma să le realizeze în cursul anului 2016 au fost blocate de către guvernarea tehnocrată iar legea salarizării este una dintre ele. Acum, în campanie electorală, în condițiile în care premierul României se implică activ în lupta politică, venim cu așa zisa lege a salarizării unitare, nediscutată cu nimeni, aflată într-un stadiu pe care abia acum factorii sociali o află, iar acesta nu este un lucru binevenit”, a declarat Emanuel Havrici.
Acesta mai este de părere că următorul guvern trebuie să considere prioritară o lege a salarizării unitare, să o propună viitorului Parlament pentru a avea o lege predictibilă, o lege normală, firească, pentru următorii 4 ani.
Lasa un raspuns