Evenimentul a avut loc la sediul primăriei Gura Humorului, începând cu orele 11.00. Obiectivul principal a fost acela de a crea un grup de promotori locali, care să sensibilizeze opinia publică și tânăra generație, cu privire la problemele de sănătate din mediul rural. Aceste probleme apar din cauza poluării din surse agricole și menajere, cu accent puternic pe calitatea apei, sanitație, comportament igienic și facilități sanitare, practici agricole prietenoase cu mediul. Prin aceste acțiuni se dorește îmbunătățirea practicilor și comportamentelor individuale, de familie și instituționale, în zonele rurale din România, în special în comunele desemnate ca zone vulnerabile la poluarea cu nitrați.
Selecția grupului de promotori a avut la bază ideea că, prin prisma profesiei practicate (profesori, învățători, medici, preoți), aceștia pot contribui cu experiența personală în instruirea copiilor și a întregii comunități locale, pentru inducerea de schimbări comportamentale și crearea unei atitudini pozitive în relația lor cu mediul înconjurător.
În cadrul sesiunii de formare, experții au instruit participanții, selectați pe baza unui manual elaborat în cadrul campaniei, asupra metodologiei de formare de formatori, calitatea apei, sanitația în mediul rural, relația între calitatea apei și sănătate.
Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” are ca scop reducerea poluării apei și solului cu nutrienți, prin investiții pentru depozitarea gunoiului de grajd și informarea publicului pentru păstrarea surselor de apă curate. Investițiile se derulează în 69 de localități din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienți. Campania de promovare a Proiectului urmărește conștientizarea oamenilor la riscul poluării cu nitrați și responsabilizarea acestora pentru depozitarea deșeurilor animale.
Lasa un raspuns