Nevoia de locuințe sociale în Suceava este de la an la an tot mai mare, chiar dacă în urmă cu câteva zile municipalitatea suceveană a anunțat construirea de noi blocuri sociale, concomitent cu vinderea vechilor imobile către actualii chiriași.
Conform viceprimarului Ovidiu Doroftei, în acest moment sunt depuse 1380 de dosare prin care sunt solicitate locuințe. Dintre aceste dosare, 1130 sunt pentru ANL și 250 de dosare sunt pentru locuințe sociale.
Pentru a beneficia de o locuință socială, solicitantul ar trebui ca pe utimele 12 luni să aibă un venit lunar/persoană sub nivelul salarial net pe economie de 1540 de lei, dar nu mai mic de decât venitul minim net lunar pe economie, de 750 de lei pentru fiecare membru al familiei.
Pentru a te încadra cu un scor cât mai bun pentru o locuință tip ANL, trebuie mai întâi să îndeplinești următoarele condiții: să ai sub 36 de ani la data repartizării locuinței și să depui un dosar cu acte doveditoare, printre care copie după actul de identitate și certificat de naștere. O altă condiție este ca solicitantul să nu dețină vreo locuință în proprietate.
Trebuie reamintit că, în acest moment, nici municipalitatea și nici un dezvoltator imobiliar nu construiește vreun imobil de locuit în municipiul Suceava.
Cazul chiriașului Aneta Ungureanu
Pe de altă parte, datoriile celor care au primit o locuință socială către asociațiile de proprietari se ridică la suma de 910.413 lei, în timp ce datoria chiriilor este de 140 de mii de lei către bugetul municipalității. Din cele 910 mii de lei, circa 100 de mii are de plătit Aneta Ungureanu, în vârstă de 71 de ani, care a primit o locuinţă socială din partea Primăriei Suceava cu o suprafaţă de 46,28 mp. Femeia are o pensie de 350, iar din 2004 până în 2007, Aneta Ungureanu a strâns o datorie de 80 de mii de lei. Municipalității i s-a făcut milă și a șters întreaga datorie. Actul de binefacere al administraţiei locale nu a făcut-o să își plătească cheltuielile ulterioare către TERMICA, așa se face că din 2007 până în prezent, datoria la întreţinere a crescut din nou, la aproape 100 de mii de lei.
Pentru unele situații de acest gen, Primăria a cerut evacuarea chiriașului. Așa se face că în acest moment există 10 hotărâri definitive și irevocabile, prin care chiriașii urmează să fie evacuați, și 38 de dosare pe rol.
Lasa un raspuns