Noua lege electorală, din 2015, simplifică procedura de înființare a partidelor, așa că numai în doi ani de zile de la promulgare, au apărut fel de fel de partide si partidulețe (în special partidulețe) ca ciupercile după ploaie. Cum te învârți, cum te sucești, ai și călcat într-un partid, pentru că le găsești la toate colțurile și aproape în toate bălăriile. În articolul de azi, vă vom prezenta pe scurt cinci partide naționaliste din România, nu pentru că ar conta cu ceva la alegerile viitoare, ci pur și simplu ca să vă minunați că există și altceva în afară de PSD și PNL.

 

Partidul România Unită

 

Acest partid cred că este cel mai cunoscut dintre toate cele pe care urmează să vi le prezentăm.

Partidul România Unită (PRU) este un partid politic din România, înființat pe 23 aprilie 2015 de către fostul deputat social-democrat Bogdan Diaconu și foști membri ai Partidului România Mare precum Horațiu Șerb, Vasile Vlasin Valerian Moraru.

Din punct de vedere al doctrine politice, ideile sale principale sunt protecționismul economic, justiția socială și anticorupția. Conform rezoluției din septembrie 2015, partidul se împotrivește cotelor de refugiați, căsătoriilor între persoane de același sex, adoptării monedei euro și Acordului de liber schimb între Uniunea Europeană și Statele Unite. Adversarii partidului consideră că aceasta ar fi o orientare naționalistă de extremă dreaptă. Această grupare politică se autocaracterizează astfel: „Suntem o echipă tânără care crede în România și în valorile ei și care propune o alternativă la toată clasa politică de după 1990. Idealurile noastre sunt o Românie puternică și unită, respect și drepturi reale pentru fiecare cetățean român.”

Momentan, acest partid pare să fi intrat într-un con de umbră în urma procentajului extrem de slab obținut la alegerile parlamentare din în 2016.

 

Partidul Noua Dreaptă

 

Următorul partid politic de orientare naționalistă este Noua Dreaptă. Acesta a fost înregistrat în 2015 prin decizia Tribunalului Bucureşti. Este „un partid naţionalist şi eurosceptic, singura alternativă la Partidul Unic al Corupţilor care în ultimii 26 de ani s-a aflat permanent la guvernare”. Partidul Noua Dreaptă întruchipează o dreaptă naţională, creştină şi socială, în antiteză cu dreapta liberală, anti-naţională şi oligarhică și militează pentru o Românie Mare, Demnă şi Puternică într-o Europă a statelor şi naţiunilor independente şi suverane. Partidul Noua Dreaptă reprezintă alternativa reală la clasa politică actuală iar la alegerile prezidenţiale şi europarlamentare din 2019, locale şi parlamentare din 2020, „toţi românii dezamăgiţi de modul în care s-a făcut politică până acum vor avea ocazia să aleagă OAMENI NOI, IDEI NOI, SOLUȚII NOI”.

Președintele acestei formațiuni politice este avocatul Tudor Ionescu. Viziunea sa politică este următoarea „Noua Dreaptă militează pentru o lume multipolară, cu mai mulţi poli de putere, nu cu un singur centru de putere mondială, care dictează celorlalţi după bunul plac. Nu avem nimic cu americanii, nici cu ruşii, însă ni se pare firesc să mai existe 3-4 centre de putere care să echilibreze balanţa puterii mondiale. Dacă instituţiile statului român nu s-ar fi predat în 1990, cedând suveranitatea noastră politică, economică şi militară, România ar fi putut fi astăzi unul din aceşti poli de putere.”

 

Partidul Național Pentru Patrie

 

Această grupare politică este înființată de mai mulți foști ofițeri cu grade superioare din structurile Armatei Române și ai Internelor. Președintele Partidului Național Pentru Patrie este Arniceru Viorel (colonel r.). Acest partid a luat ființă pe 08.07.2015 prin sentința civilă numărul 28, pronunțată de Tribunalul București .

„Partidul Naţional Pentru Patrie s-a înfiinţat ca urmare a eşecului clasei politice româneşti care a condus destinele României în perioada anilor 1990 – 2015 şi se constituie într-o platformă social-politică a tuturor cetăţenilor României care, încă mai simt româneşte şi care mai cred că România poate deveni cu adevărat o ţară europeană modernă.”

Partidul Naţional Pentru Patrie este un partid de orientare naţional-patriotică, se bazează şi urmăreşte punerea în valoare a următoarelor principii:

  • Apărarea românismului, romanităţii şi a valorilor naţionale tradiţionale;
  • Susţinerea civilizaţiei creştine şi a egalităţii de şanse;
  • Păstrarea integrităţii teritoriului naţional, a suveranităţii şi independenţei naţionale a României;
  • Respectarea şi dezvoltarea drepturilor tuturor cetăţenilor şi combaterea oricărei forme de extremism;
  • Desfăşurarea unor acţiuni ferme şi concertate ale organelor abilitate pentru combaterea şi eliminarea corupţiei la nivel naţional şi local;
  • Aplicarea unor măsuri pentru relansarea şi dezvoltarea economică a ţării concomitent cu ameliorarea evoluţiei societăţii româneşti în scopul creşterii bunăstării poporului român;
  • Egalitatea accesului cetăţenilor români la drepturile fundamentale;
  • Readucerea încrederii în instituţiile statului de drept;
  • Recâştigarea suveranităţii economice;
  • Stimularea reflecţiei pentru un proiect de viitor românesc;
  • Proiectarea personalităţilor româneşti în agenda publică naţională şi internaţională;
  • Păstrarea identităţii şi promovarea culturii româneşti;
  • Implicarea statului în dezvoltarea generală a României;
  • Protecţia consistentă a intereselor naţionale;
  • Protejarea resurselor naturale.

 

Partidul Blocul Unității Naționale

Blocul Unităţii Naţionale este o nouă forță politică naţională de centru-stânga, care are în vedere valorile europene ale statului de drept, ale democraţiei şi economiei sociale de piaţă. Blocul Unităţii Naţionale îşi propune să fie tribuna de la care să se exprime toţi cei care îşi doresc cu adevărat modernizarea României. Scopul politicii Blocului Unităţii Naţionale este căutarea binelui comun, concept fundamental al politicii europene de centru-stânga. Acesta poate fi atins prin:
•  Schimbarea actualei clase politice, care a fost preocupată doar de succedarea la putere a partidelor. Ea a reușit să se compromită total, profitând cu prisosinţă de mijloacele democratice oferite de statul de drept;
•  Transformarea României într-un stat modern european, aliniat la civilizaţia occidentală, prin politici publice pragmatice, orientate spre beneficiul cetăţeanului;
•  Dezvoltarea rapidă a ţării prin sprijinirea capitalului autohton și aplicarea unor politici economice reale, bazate pe principiile economiei sociale de piaţă;
•  O politică demografică – prin asigurarea calităţii și îmbunătăţirii nivelului de trai al întregii populaţii;
•  Menţinerea României pe o linie echilibrată în politica externă, care să asigure pacea la nivel regional, european și mondial;
•  Întărirea respectului pentru interesul naţional și eliminarea oricăror tentative de atragere a României în acţiuni care i-ar pune în pericol independenţa, suveranitatea și integritatea;
•  Susţinerea și apărarea valorilor naţionale prin unitatea, coeziunea şi solidaritatea cetăţenilor români, puse în slujba interesului naţional;
•  Redeșteptarea demnităţii, ca o calitate importantă a comportamentului membrilor societăţii românești.

Acest partid este condus de avocatul năsăudean Adrian Zagrai.

 

Frontul Demnității și Inițiativei Naționale

Apărut tot în 2015, FDIN a luat naștere din dorința de a construi o platformă politică populară românească, cât și o pregătire a orientării naționale pentru rigorile Uniunii Europene. În calitatea sa de stat est-european constrâns să se alinieze blocului comunist, să își renege formal rădăcinile creștine, să-și ignore identitatea națională la întâlnirea marilor imperii – România a dezvoltat o serie de trăsături politice distincte care se cer înțelese și respectate din punct de vedere ideologic.

Din punct de vedere al valorilor „Activitatea politică nu poate fi concepută în afara unor valori şi principii călăuzitoare, care inspiră deciziile practice ale oamenilor de stat. Deşi suntem adepţii dialogului şi flexibilităţii – considerând că adevărul nu constituie o proprietate electorală – noi, membrii FDIN din România, urmărim înfăptuirea propriilor convingeri principiale.”  Atunci când vine vorba despre obiectivele Partidului Demnității și Inițiativei Naționale, membrii acestei grupări politice afirmă următoarele: „Ghidaţi de ţelul şi principiile noastre, vom încerca – pe cale parlamentară şi guvernamentală – să ducem la îndeplinire o serie de obiective politice imediate. Considerăm că aceste obiective răspund unor comandamente civice, reprezentând priorităţi ale naţiunii române, precum creşterea nivelului de trai şi asigurarea unei protecţii şi securităţi sociale care să ofere cetăţenilor dreptul la fericire şi linişte.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.