Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri.

Demisia survine cu mai puţin de două luni înaintea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

Motivul demisiei ar fi reprezentat de lipsa de susținere în pregătirea și exercitarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.


UPDATE

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a confirmat demisia acestuia.

Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu dl Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE. Suntem pregătiţi să facem faţă”, a spus Rovana Plumb într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Ea a spus că nu ştie ca Negrescu să aibă nemulţumiri legate de pregătirile pentru preşedinţia UE şi nici dacă acesta se afla pe lista miniştrilor remaniabili.

Nu cunosc nici acest lucru, atributul remanierilor aparţine premierului Viorica Dăncilă şi CEx PSD”, a spus ea.

Probabil că ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest probabil că vine sau e ceva de natură personală”, a mai spus Rovana Plumb.

 Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă.

”La finalul şedinţei de Guvern a fost o discuţie legată de ultimele măsuri de parcurs pentru ca noi să fim gata pentru preşedinţia de anul viitor –  o discuţie deschisă, cum e normal să fie într-o echipă şi legată de participarea într-o măsură mai mare a dlui negrescu la astfel de întâlniri. La întâlnirea de la Strasbourg s-a sugerat să meargă şi ministrul de Finanţe, dar şi ministrul Fondurilor Europene, alături de el.  Din păcate dl Negrescu a luat-o personal şi se pare că nu ştie ce înseamnă în echipă, nu ştie să lucreze în echipă”, a declarat Teodorovici, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În 23 august, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat şedinţa Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, subliniind că „succesul preşedinţiei României la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea instituţiilor naţionale”. Negrescu a afirmat că România este pregătită pentru preluarea funcţiei.

Victor Negrescu a făcut parte şi din Cabinetul Tudose.

Victor Negrescu s-a născut la 17 august 1985 şi a urmat studiile preuniversitare în Belgia şi Franţa. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, iar titlul de master în afaceri europene l-a obţinut doi ani mai tâziu, la Institut d’études politiques şi Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franţa. În 2011, a devenit doctor în ştiinţe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituţii din 2012.

Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, mai întâi ca simpatizant al Partidului Socialist din Franţa, apoi ca membru al PSD. Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar şi în calitate de consilier la Ministerul Energiei.

Din anul 2007, el a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European este membru în Comisia pentru bugete. La Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreşedinte al partidului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.