În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a evenimentelor rutiere pe fondul excesului de viteză și a depășirilor neregulamentare, polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de peste 150 de mii de lei și au reținut 28 de permise de conducere.

Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În perioada 12 – 14 iulie, Serviciul Rutier – IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare efectuate de conducătorii auto pe DN 2 şi DN 17. În urma acestei acțiuni au fost constatate 5 infracțiuni rutiere, reținându-se 28 de permise, din care 12 pentru viteză, 14 pentru depăşiri neregulamentare și 2 altele. De asemenea, au fost aplicate 503 sancțiuni în valoare de 151.940 lei, din care 374 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Un tânăr de 21 de ani, din comuna Straja, a condus motocicleta pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, circulând cu viteza de 109 km/h în localitate. Cu ocazia interogării bazei de date a poliţiei s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere. Tot cu această ocazie s-a stabilit că motocicleta nu este înmatriculată, având amplasat un număr de înregistrare. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Un tânăr de 22 ani, din comuna Pojorâta, judeţul Suceava, a condus autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, cu viteza de 155 km/h ( +105 km/h), în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, din comuna Straja, a condus autoturismul pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, cu viteza de 107 km/h în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.