Aflat la primul mandat de parlamentar, președintele AUR Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, are o activitate bogată în slujba cetățeanului. Astfel, doar în primul an de mandat deputatul sucevean a depus 43 de întrebări și interpelări referitoare la anumite situații care îi vizează pe români, totodată militând și pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Dorel Acatrinei are o activitate bogată și în ceea ce privește propunerile legislative, acesta făcând 27 astfel de demersuri. Aici trebuie spus că o inițiativă legislativă a deputatului AUR a fost promulgată lege. Este vorba despre debirocratizarea și simplificarea administrativă la nivel central și local.

De altfel, deputatul sucevean nu a lăsat tăcerea să se aștearnă peste primul an din mandatul său, acesta luând cuvântul de 14 ori în plenul Camerei Deputaților, în 12 ședințe. Totodată, Acatrinei a susținut și o declarație politică.

În ceea ce privește proiectele de hotărâre, acesta a inițiat și un astfel de proiect și, de asemenea, a semnat și o moțiune de cenzură. Este vorba despre moțiunea semnată de parlamentari AUR și USR, intitulată „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!”.

Deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei a fost membru al Comisiei de transporturi și infrastructură și este membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Trebuie precizat că, alături de colegii săi din AUR Suceava, deputatul Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, Dorel Acatrinei a avut mai multe intervenții în Parlamentul României, toate pentru a rezolva problemele cetățenilor care i-au ales, acestea clasându-i pe primele  locuri ale topului activității parlamentare.

Un lucru demn de menționat, în ceea ce îl privește pe deputatul Florin Pușcașu, este acela că, împreună cu George Simion, co-președintele AUR, au au inițiat un proiect de lege care impune Guvernului obligativitatea construirii rapide a autostrăzii A7, până în 2025, care ar urma să traverseze Moldova de la Nord la Sud și să o lege de București.

Reamintim că  cei trei parlamentari AUR au fost aleși la Alegerile Parlamentare din decembrie 2020.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.