În perioada 16-20 iulie 2015, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice, religioase sau sportive. În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, jandarmii au acţionat pentru buna desfăşurare a unor manifestări derulate in județ.

„Zilele Dornei” (16 – 22 iulie);

Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Zilele Oraşului Siret şi „Cupa Bucovinei – Romsilva”, la Herghelia Rădăuţi (17-19 iulie);

Zilele Municipiului Fălticeni (17-20 iulie);

Spectacolul cultural-artistic organizat în comuna Voitinel în ziua de 19 iulie.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a desfăşurat şi misiuni de menţinere a ordinii publice în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, precum şi două activităţi de combatere a delictelor silvice împreună cu Ocolul Silvic Broşteni, o acţiune comună împreună cu Primăria oraşului Vicovu de Sus în târgul comercial din localitate, o activitate în sprijinul executorilor judecătoreşti şi 5 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere. De asemenea, jandarmii au asigurat măsurile de ordine în timpul desfăşurării unui număr de 4 acţiuni de protest individuale şi în timpul intervenţiei structurilor specializate ale I.S.U. Suceava la două evenimente produse în municipiile Suceava şi Rădăuţi.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii au intervenit independent sau în cooperare cu poliţiştii la un număr de 6 apeluri efectuate prin SNUAU 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Lucrătorii celor 8 posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului) au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional. Jandarmii montani au acţionat zilnic pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, respectarea legislaţiei de mediu şi a normelor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane. Efective ale Jandarmeriei Montane şi-au desfăşurat activităţile şi în apropierea spaţiilor de cazare şi a locurilor de campare a turiştilor, în locurile de agrement şi pe traseele turistice din masivele Rarău, Giumalău, Călimani şi Suhard, Parcul Dendrologic „Ariniş”, lunca râului Moldova şi zona Piatra Pinului, în locurile destinate pentru camparea turiştilor şi în zonele unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale. Totodată, jandarmii au avut în vedere menţinerea ordinii publice în zona obiectivelor UNESCO (Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Humorului şi biserica din comuna Arbore).

Activitatea jandarmilor a avut un caracter preponderent preventiv, în dispozitivele de ordine publică acţionând 110 jandarmi în fiecare zi. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.650 lei.

Jandarmii din cadrul echipajelor mixte cu poliţia au participat la depistarea autorilor a două infracţiuni, iar jandarmii care asigurau măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor organizate la Fălticeni, au constatat două infracţiuni – furt şi lovire sau alte violenţe, astfel:
Sâmbătă, 18 iulie a.c., în jurul orei 21.00, o femeie în vârstă de 46 de ani, din municipiul Ploieşti, a fost depistată în Piaţa „Nada Florilor” în timp ce avea asupra sa un cărucior metalic pentru cumpărături, sustras din incinta unui complex comercial din apropiere.
Marţi, 21 iulie a.c., în jurul orei 04.00, un echipaj de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit într-un bar. În cauză, doi tineri din Fălticeni, în vârstă de 31 şi respectiv 24 de ani, au provocat scandal şi l-au lovit cu un scaun pe un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Preuteşti, provocându-i mai multe leziuni în zona capului. Deoarece agresorii erau recalcitranţi, s-a impus imobilizarea acestora şi conducerea lor la sediul Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni. Persoana agresată a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a primit îngrijiri medicale.
În ambele situaţii, jandarmii au înaintat actele de sesizare către organele judiciare în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.