Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a reacționat imediat, după ce Senatul a votat pensiile speciale pentru aleșii locali. Mai mult decât atât, acesta a spus că parlamentarii PSD, s-au grăbit „să-l informeze” cu privire la rezultatul votului, în speranța că va deveni simpatizant al acestui partid.

”Parlamentarii PSD au votat pensii speciale pentru primari. Parlamentarii PNL,  au părăsit sala, înaintea votului. Parlamentarii PSD în schimb, s-au grăbit să mă informeze cu privire la rezultatul votului, sperând probabil că mă voi apropia de acest partid.Nu mi-am dorit pensie specială. Mi-am dorit de la PSD finanțare pentru drumul de la Pădureni și Mănăstioara, dar n-a fost să fie. Nu pot fi cumparat cu pensii speciale. În 2008 am candidat pentru functia de primar și am preluat acest oraș cu toate problemele care îl măcinau : drumurile distruse, fabricile închise, sau în prag de închidere, credite care împingeau orașul spre faliment și pe care le vom plăti până în 2029. Știam foarte bine ce mă asteaptă și mi-am asumat răspunderea să lupt pentru viitorul orașului Siret. Și în 2008, și în 2012,  am candidat cu gândul îndreptat spre oraș, și nu spre pensii speciale. De altfel, la vârsta mea, nici nu mă gândesc la pensie. Pensia mea specială o constituie toate lucrurile bune făcute pentru oraș: drumuri asfaltate, două  spitale salvate de la închidere, pe care le-am și modernizat, școli extinse sau renovate, locuințe sociale, Voi fi in continuare primar, fără a fi numaidecat <special>”, a conchis Popoiu.

Această iniţiativă legislativă aparţine a 29 de senatori şi deputaţi de la toate partidele. Dacă liderul PNL, Vasile Blaga, a anunţat că senatorii liberali nu vor vota proiectul înscris pe ordinea de zi pentru luni, de la PSD, Valeriu Zgonea susţine că aleşii locali merită „un anumit respect” din partea statului şi, în absenţa unor astfel de pensii, va fi greu să aibă „o anumită integritate”.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul indemnizaţiior pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, care nu poate fi mai mic de 2 ani de activitate de primar şi viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de consilii judeţene.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă ar urma să fie suportat din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.