Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a susținut o conferință de presă alături de managerul Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța, de reprezentanți ai agenției de turism Kusadasi și ai companiei Air Bucharest, companie care va efectua, din această vară, zboruri către Antalya și Zakynthos.

„După cum ştiţi,  Aeroportul Salcea, recent modernizat este în căutare de operatori, având în vedere dotările pe care le avem. Totodată solicitările pe care le avem, ne fac să căutăm clienți”, a anunțat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, bugetul aeroportului pe anul 2017 va fi de 10 milioane de lei, din care se va achiziționa o autospecială de stingere a incendiilor, două scări de acces pasageri în aeronavă și o remiză PSI.

Pentru această vară sunt programate 47 de zboruri, spre Grecia şi Turcia, şi 33 de curse săptămânale regulate.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai anunțat că a avut discuții cu operatorii de zbor, pentru promovarea Bucovinei în alte țări, începând cu Grecia, o țară ortodoxă, și că își dorește ca „nu doar noi să mergem în Grecia, ci şi grecii să vină la noi”.

Ioan Măriuța, managerul Aeroportului Suceava, a salutat venirea companiei Air Bucharest la Suceava, subliniind că, la doar un an de la deschidere, aeroportul are deja doi operatori pe destinații de vacanță.

Oana Yapici, reprezentata agenției de turism Kusadasi, a declarat despre agenția sa, inaugurată în 1998, că a fost un fel de deschizător de drumuri, fiind prima care a operat de pe Timişoara și Iaşi spre Grecia şi Turcia. Aceasta a mai adăugat că s-a dorit și operarea de pe aeroportul sucevean, dar pista era prea scurtă.

„Tot în ideea că suntem deschizători de drumuri, am înființat şi compania Aeriana AIR Bucharest. Avem curse regulate spre destinaţii de vacanţă şi nu numai. Suntem singurii operatori care au propria companie aeriană”, a mai anunțat Oana Yapici.

Alexandru Ilie, directorul operațiuni-sol al Air Bucharest, a declarat că, compania pe care o reprezintă, își dorea să ajungă pe aeroportul sucevean de mult timp.

„Ne doream să ajungem la Suceava de mult timp. Acum avem posibilitatea de a opera în cele mai bune condiții”, a adăugat Alexandru Ilie.

Air Bucharest este o companie aeriană de chartere și zboruri, înființată în 2010 de Hasan și Oana Yapici. Principalul scop al înființării companiei a fost să susțină activitatea agenției de turism Kusadasi, privind operarea curselor charter pe destinațiile de vacanță Turcia, Grecia, Spania, Egipt și Dubai. Se estimează că au zburat aproximativ 500.000 de pasageri cu această companie, care a făcut și transporturi sub egida NATO Military, în zonele de conflict.

16997309_1497976920225285_1245385041_n

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.