Facem curăţenie în fiecare săptămână şi nu realizăm care sunt lucrurile cu adevărat murdare. Curăţenia este mai mult decât importantă.

Doar într-un mediu curat ajungem să avem un stil de viaţă sănătos şi o imunitate puternică. Un mediu curat şi fără bacterii ne asigură cea mai bună funcţionare a corpului, a minţii şi a sufletului.

Cu toţii facem curăţenie în mod săptămânal, încercând să facem toate lucrurile să strălucească de curăţenie. Ei bine, în realitate nu ne imaginăm că omitem să curăţăm anumite obiecte din casă care se dovedesc a fi pline de microbi. În continuare veţi afla care sunt lucrurile cele mai periculoase şi murdare din locuinţă:

În primul rând, clanţele şi mânerele din locuinţa noastră sunt obiecte pline de microbi. Intrăm în fiecare zi în contact cu ele, punem mâna pe ele după ce curăţăm anumite lucruri din casă sau când avem mâna udă. Nu ne dăm seama şi omitem să curăţăm aceste suprafeţe periculoase şi propice pentru dezvoltarea bacteriilor şi a microbilor.

Întrerupătoarele şi prizele sunt alte obiecte care pot dezvolta bacterii şi microbi. Acesta este motivul pentru care trebuie să alegem piesele cele mai calitative şi potrivite pentru fiecare dintre noi. De exemplu, dacă alegem prize Schneider, acestea au un material calitativ şi pot fi curăţate oricât de des, materialul nefiind unul uşor de degradat.

Cele mai utilizate lucruri din casa fiecăruia sunt telecomanda, telefonul şi laptopul. Este adevărat că nu realizăm cât de des ar trebui acestea curăţate. Sunt utilizate în timp ce mâncăm, strănutăm, iar în cazul în care deţinem un animal de companie sunt folosite şi în prezenţa acestuia. Ei bine, atât telecomanda, telefonul, cât şi laptopul sunt medii care permit dezvoltarea rapidă a bacteriilor. De cele mai multe ori nu obişnuim să curăţăm şi să dezinfectăm aceste suprafeţe cu diferite soluţii speciale şi astfel ajungem să contactăm tot felul de acarieni şi substanţe toxice care ne afectează sănătatea.

Atât prosoapele de bucătărie, cât şi cele de baie sunt medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Acestea reţin umezeală, praf, alimente sau celulele moarte şi duc la apariţia bacteriilor şi a mucegaiului. Cel puţin o dată la 3 zile, prosoapele trebuie să fie înlocuite cu altele curate şi dezinfectate.

Având grijă la aceste mici detalii, viaţă voastră nu va mai fi în pericol. Astfel, sistemul imunitar nu va mai fi atât de afectat pentru că nu va mai intra în contact cu bacterii şi microbi, ferindu-vă de afecţiuni sau boli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.