Hamsii, gogoşi, pizza şi plăcinte ţinute cu orele în soare. Este meniul vânzătorilor de pe litoral. Şi nu vorbim acum despre comercianţii ambulanţi. Ci despre cei autorizaţi, care vând marfă periculoasă. Deşi la 35 de grade alimentele se pot altera rapid, sunt clienţi care spun că vor să le facă pofta copiilor. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor anunţă că dau amenzi la foc continuu.

Vânzătorea recunoaște pericolul la care sunt expuşi cei mici şi ne trimite să luăm plăcintă cu brânză de la o altă patiserie. Şi hamsiile sunt ţinute în aceleaşi condiţii. Se mai prăjesc o dată, în soare. Iar comerciantul vine cu argumente halucinante.

Comercianţii riscă amenzi între 500 şi 20.000 de lei pentru mâncarea alterată oferită turiştilor

Deşi hamsiile stau în soare de ore bune, vânzătorul ne spune să revenim.

Turiștii au aflat pe propria piele ce înseamnă să consumi astfel de produse.

Chiar şi aşa, părinţii cedează în faţa copiilor pofticioşi.

Combinate cu soarele, hamsiile, gogoşile şi toate celelalte produse prăjite reprezintă un pericol pentru organism.

Consuela Brăilescu, medic: Mai ales când organismul este foarte stresat cu aclimatizarea, este nepotrivit să-i dăm mâncăruri grele, ciorbe, ciorba de burtă, ciorba ţărănească, gogoşi, prăjeli, lucruri cu foarte multe grăsimi, ulei, maioneze

Doar în Eforie Nord, comisarii de la Protecția Consumatorului dau două-trei sancţiuni în fiecare zi.

Horia Constantinescu, şef CJPC Constanța: Am găsit nereguli mari în blocurile alimentare, mărfuri expirate chiar acum, la începutul sezonului, condiţii de depozitare precare, bucătării subutilate

Amenzile pentru comercianții care nu respectă regulile de păstrare a produselor sunt între 500 și 20.000 de lei.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.