Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va derula până pe 6 aprilie 2016, controale oficiale care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate. Directorii executivi ai direcțiilor judeţene vor colabora cu prefecturile şi cu direcţiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii, informează un comunicat al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare. Inspectorii asigură că o atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul „Cornul și laptele”. „În acest sens, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program”, mai precizează ANSVSA.
Campania de verificări vine după valul de îmbolnăviri din județul Aregș, dar și după ce, din noiembrie încoace, dar mai ales în ultimele săptămâni, au fost semnalate cazuri de toxiinfecție alimentară în masă, în majoritatea situațiilor fiind suspectate produsele lactate distribuite prin programul guvernamental „Cornul și laptele”.
Lasa un raspuns