Joi, 1 noiembrie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru părți din obiectivul de investiții ”Amenajare râu Suceava și afluenți pe zona Ulma, Brodina, Straja, județul Suceava”.

Proiectul constă în 1,986 km de consolidare mal pe raza localității Ulma, 2,331 km consolidare mal pe raza localității Brodina, 1,780 km consolidare de mal respectiv 2,235 km de dig pe raza localității Straja.

Obiectivul proiectului îl constituie realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru reducerea riscului de inundaţii pe râul Suceava, cu scopul de a înlătura posibilitatea producerii de pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti la viituri.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 16.176.345,15 lei cu TVA (13.154.795,02 lei fara TVA), din care valoarea lucrărilor de construcții-montaj este de 16.097.887,13 lei cu TVA (13.076.337,00 lei fara TVA). Sursa de finanțare o reprezintă bugetul de stat.

Realizarea investiţiei de amenajare a cursului râului Suceava si a raului Falcau in comunele Ulma, Brodina, Straja contribuie la creşterea gradului de protecţie a populaţiei şi punerea în siguranţă a obiectivelor socio-economice din aria proiectului, la creşterea calităţii vieţii prin reducerea pagubelor produse ca urmare a inundaţiilor şi, totodată, asigură o creştere economică viitoare a zonei.

Execuția a fost asigurată de SC Construcții Hidrotehnice Iași în asociere cu S.C. Codin S.A. Botoșani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.