Vineri, 14 februarie, la ora 10.50, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați telefonic de către persoana vătămată M. Mihaela de 41 ani din com. Fundu Moldovei, despre faptul că în dimineața aceleași zile a fost victima mai multor infracțiuni, autor fiind soțul ei M. Constantin, de 40 ani, din com. Vama, cu care se află în procedură de divorț.

La 30.08.2019, în dosarul cu nr. 1580/206/2019 al Judecătoriei C-lung Moldovenesc, s-a emis ordinul de protecție cu același nr. prin care M. Constantin a primit interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 m de soția sa, din com. Fundu Moldovei, sat Colacu, unde aceasta domiciliază, precum și la mai puțin de 10 m de locul de muncă al acesteia din mun. C-lung Moldovenesc, valabilitatea acestuia fiind de 6 luni începând din acea zi.
Cu toate că avea cunoștință de acest fapt în dimineața de 14.02.2020, intervalul orar 0730 – 0800 M. Constantin, cu rea-credință și având cunoștință că are obligația/interdicția de a nu se apropia de persoana vătămată, soția sa cu care este în procedură de divorț, precum și de imobilul unde aceasta domiciliază, s-a deplasat în acea locație, a bruscat-o și i-a adresat amenințări cu acte de violență.
La plecare, aceasta a sustras fără drept cheia de la una dintre ușile de acces ale imobilului.
M. Constantin a fost depistat pe raza mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul marca Ford și a fost condus la sediul Poliției C-lung Moldovenesc, cu respectarea procedurilor legale.
De asemenea, fiind audiat în calitate de suspect, M. Constantin în prezența avocatului din oficiu, a uzat de dreptul de a nu da nici o declarație.
Având în vedere aspectele constatate și cercetările efectuate în cauză, s-a dispus, prin ordonanța din aceiași zi, reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 14.02.2020, ora 1850.
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.
Despre măsura reținerii a fost informat procurorul de caz care a opinat că nu va dispune nici o altă măsură preventivă după expirarea reținerii, precizând că nu se impune ca dosarul penal să îi fie prezentat la 15.02.2020, menționând că va putea dispune o astfel de măsură pe parcursul cercetărilor.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”violența în familie”, „amenințare”,„furt între membrii de familie” și și ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăruia dintre măsurile prevăzute și dispuse prin ordinul de protecție”, ce urmează a fi soluționat procedural la nivelul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.