Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

  La data de 20 ianuarie 2019, în jurul orei 14:00, inculpatul s-a întâlnit cu persoana vătămată și, împreună cu aceasta s-a deplasat cu atelajul hipo aparţinând inculpatului pe raza comunei în care ambii domiciliază. A rezultat că persoana vătămată avea asupra sa o sticlă conţinând băuturi alcoolice şi a consumat împreună cu inculpatul din această băutură pe parcursul deplasării.

În jurul orei 21:30 cele două persoane au ajuns la locuinţa persoanei vătămate, aceasta invitându-l pe inculpat în locuinţa sa pentru a mai purta diverse discuţii. Întrucât în casă nu avea băuturi alcoolice dar doreau să consume în continuare, persoana vătămată a primit de la inculpat bani, după care s-a deplasat la vecinul său şi a cumpărat de la acesta cantitatea de 500 ml palincă, apoi a revenit la domiciliu şi a început să consume din băutură împreună cu inculpatul. S-a reţinut că în imobil se afla şi soția persoanei vătămate.

În jurul orei 22:00 cu aproximaţie, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, inculpatul a afirmat către persoana vătămată că ar avea o datorie faţă de el (ar trebui să-i dea bani pentru băutura pe care a consumat-o) dar, pentru că persoana vătămată i-a replicat că nu are bani, inculpatul i-a comunicat că trebuie să accepte să întreţină relaţii intime cu soţia sa.

Soţii au refuzat acest lucru, motiv pentru care inculpatul a scos din buzunar un cuţit tip briceag şi cu acest instrument vulnerant i-a ameninţat pe cei doi cu exercitarea unor violenţe.

Persoana vătămată s-a ridicat de pe fotoliul pe care stătea, s-a apropiat de măsuţa de lângă pat unde se aflau telefoanele mobile şi a luat unul dintre acestea, l-a împins pe inculpat şi s-a îndreptat către uşă cu intenţia de a solicita ajutor din partea autorităţilor. Inculpatul a sărit din spate asupra persoanei vătămate cu intenţia de a-l opri să părăsească încăperea. Având însă în mâna dreaptă cuţitul, inculpatul a provocat o plagă tăiată victimei în zona gâtului, după care s-a împiedicat și a căzut pe podea.

Persoana vătămată a părăsit în grabă locuinţa, ascunzându-se în apropiere, şi de pe telefonul său mobil a apelat Dispeceratul 112 solicitând sprijinul autorităţilor. În momentul imediat următor inculpatul a părăsit la rândul său locuinţa şi s-a deplasat cu căruţa spre domiciliul său.

După sesizarea lucrătorilor de poliţie judiciară persoana vătămată a fost transportată la spital în vederea asigurării asistenţei medicale necesare.

Conform concluziilor medicului legist victima a prezentat o plagă şi o excoriaţie cervicală antero-laterală stânga şi o echimoză piramida nazală produse prin lovire cu obiect tăietor-înţepător, precum şi prin lovire cu sau de corpuri dure. Medicul legist a apreciat că leziunile ar necesita în vederea vindecării un număr de 8-9 zile îngrijiri medicale.

 

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

   

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.