Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind încălcarea regulilor de circulație în trafic de către conducătorul auto al autoturismului marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare MAI 43933, aparținând Prefecturii, instituția suceveană a făcut o serie de precizări.

„În data de 06.02.2020, domnul Cotin Gheorghe- șef al  Corpului de Control al Prefectului, în baza ordinului de serviciu nr. 551/ 05.02.2020, efectua o deplasare în interes de serviciu cu autoturismul menționat anterior.

Având în vedere că pe traseul de întoarcere la instituție, în jurul orelor 16.00, acesta a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, aspect pe care domnul Gheorghe Cotin l-a comunicat ulterior conducerii instituției, prefectul județului Suceava a dispus o verificare preliminară a aspectelor care au condus la acest incident. În urma acestei verificări s-a confirmat faptul că s-au încălcat regulile de circulație în trafic, de către domnul Cotin Gheorghe, în calitate de conducător auto. Motivația invocată de acesta a fost o stare de rău (amețeală) generată de o afecțiune medicală. Ulterior, în urma publicării imaginilor surprinse de o cameră video aflată într-o mașină ce a circulat în spatele mașinii conduse de angajatul prefecturii Suceava, prefectul județului Suceava a dispus informarea operativă a structurilor centrale de conducere și aplicarea măsurilor administrative de retragere a dreptului de a conduce autovehiculele din dotarea instituției și sesizarea Comisiei de disciplină a salariaților din cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Trebuie precizat că, atunci când a fost oprit de polițiști, Gheorghe Cotin nu a dorit să sufle în etilotest, fiind condus la Spitalul Judeţean Suceava, pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, potrivit unor surse, alcoolemia depășind valoarea de 0,8 la mie.

 

Sursa video: Youtube – Dănuț Zuzeac

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.