Angajații bărbați ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava sunt luați în evidența militară. Astfel, potrivit unui document oficial, angajații de sex masculin sunt obligați să se prezinte cu cartea de identitate și livretul militar, dacă este cazul, pînă cel târziu pe data de 7 martie la Camera 220 din Corp F, în vederea întocmirii situației privind evidența militară.

Trebuie precizat că această procedură este conform Legii 446/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Rectorul USV, Valentin Popa, a declarat că toate institutiile publice au primit astfel de documente.

„Avem solicitare scrisă de la MI. Nu doar noi, ci toți. Mai mult ca sigur că și privatul de la o anumită marime în sus. Există și o lege veche care ne obligă la așa ceva, dar ignorată de toți, până acum!”, a declarat rectorul USV.

De menționat este că instituţiile publice şi agenţii economici, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia să îşi asigure la mobilizare şi pe timp de război forţa de muncă necesară pentru realizarea integrală a sarcinilor cuprinse în Planul de mobilizare a economiei naţionale şi a celorlalte activităţi care susţin efortul de apărare şi, totodată, să disponibilizeze rezerviştii stabiliţi din timp de pace să completeze unităţile militare la mobilizare şi pe timp de război.

 

2 Responses

  1. Adrian

    Va rog sa eliminati IMEDIAT din articol documentul intern scanat care contine date cu caracter personal. Daca nu va conformati va voi actiona in instanta!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.