La data de 14 ianuarie 2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de acesta a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

La data de 15 ianuarie 2021 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, sesizat la data de 14 ianuarie 2021 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile, a admis propunerea, emiţând mandat de arestare.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

Pe fondul unei stări conflictuale şi amenințări cu acte de violenţă, în intervalul de timp 22.10.2020 – 23.10.2020, inculpatul s-a deplasat la locuinţa victimei şi a exercitat asupra acesteia acte de violenţă grave, suprimându-i viaţa prin comprimarea formaţiunilor cervicale cu obiectele vestimentare cu care era îmbrăcată aceasta.

 Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale și luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.