Una dintre principalele responsabilităţi ale poliţiştilor o constituie cunoaşterea permanentă a populaţiei, identificarea şi monitorizarea atentă a persoanelor cu risc infracţional, dar şi a celor cu risc victimal crescut, astfel încât să se asigure climatul de normalitate socială şi siguranţă fizică şi patrimonială.

Vineri, 25 iulie, ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii Postului de Poliţie Stulpicani s-au autosesizat cu privire la faptul că o bătrână în vârstă de 80 de ani, din localitate, trăieşte în condiţii improprii, fiind înfometată la un bordei, târlă de animale, situat în zona Pârâul Șandrului de pe raza localității Stulpicani.

Cu ocazia primelor verificări a fost identificată persoana care o are în îngrijire pe respectiva bătrână, şi anume sora acesteia din comuna Stulpicani, care o îngrijește de aproximativ 14 ani. Împreună cu aceasta, poliţiştii s-au deplasat la bordeiul situat pe raza localității Stulpicani, în zona Pârâul Șandrului, pentru a clarifica situația bătrânei.

Bătrâna a fost identificată într-o anexă a bordeiului, fost grajd de animale, singură, culcată pe un pat improvizat din scândură, trăind în condiții improprii, inumane.

A fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru consultare și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, care a hotărât preluarea bătrânei și transportarea ei la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu „hipertensiune, artroză, demență ușoară”, aceasta rămânând internată sub observație.

De asemenea, a fost sesizat și Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Frasin, pentru efectuarea în regim de urgență a unei anchete sociale, în funcție de rezultatul acesteia urmând a se dispune măsuri legale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.