În urmă cu un an autoritățile județene au anunțat că punctul de belvedere din Masivul Rarău, construit înainte de 1989, nu mai este o platformă sigură pentru turiști, drept pentru care era momentul potrivit pentru un proiect nou.

 Proiectul administrației județene avea însă o hibă – terenul pe care se afla această platformă semi-suspendată nu era în proprietatea Consiliului Județean, astfel că orice modificare trebuia întâi acceptată de proprietarul de drept – Romsilva. La vremea respectivă, acum aproape un an, se căuta încă o soluție de colaborare.

Soluția a venit aproape jumătate de an mai târziu când Romsilva a fost de acord cu transferarea unei suprafețe de 48 de metri pătrați, din proprietatea Romsilva  în patrimoniul administrației județene. Astfel, aproape 50 de metri pătrați din masivul Piatra Șoimului – Rarău au devenit disponibili pentru a pune în practică proiectul Consiliului Județean.

„Se va construi acolo un obiectiv turistic care sper să îl putem executa cât mai repede pentru ca anul viitor să îl avem la început de sezon. Sper să îl avem disponibil cât mai repede și ar fi mai multă atracție pentru județ și pentru Bucovina. Deja acest produs turistic se vinde foarte bine”, declara Nechifor la acea vreme.

Desigur, atunci era vorba de proiect, și a fost nevoie de alte 6 luni pentru ca acesta să primească undă verde și să se poată trece la faza de licitație. Vinerea trecută abia s-a aprobat studiul de fezabilitate pentru punctul de belvedere, urmând etapa firească licitațiilor. Conducerea Consiliului Județean a anunțat că ar dori să liciteze întregul pachet de proiectare, execuție și montaj către o singură firmă pentru a nu se fragmenta responsabilitățile între mai multe firme.

Astfel, dacă totul merge conform planului, nu va trebui să mai așteptăm alte 6 luni până când proiectul să devină realitate. Administrația județeană a anunțat că până la sfârșitul lunii august proiectul ar trebui finalizat. Turiștii vor avea acces imediat ce punctul Skywalk va fi montat, pentru a se bucura de priveliști inedite.

Fiind un proiect inovator, se pare că platforma de belvedere va avea podea de sticlă ranforsată și o vedere de 270 de grade asupra Ceahlăului, Giumalăului și Văii Bistrița. Turiștii vor putea ajunge la Piatra Șoimului, la această platformă în doar zece minute de mers pe jos de la pajiștea alpină de pe masiv. Cu un binoclu fix de exterior și platforma de sticlă, punctul nostru de observație va fi singurul de acest fel din România, fapt care, să sperăm că va atrage destui turiști, indiferent de vremea de afară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.