Ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, consideră că Guvernul PNL a avut poate cel mai greu mandat, pentru că la doar câteva luni de la preluare, s-a confruntat cu o situație inedită: o pandemie ce risca să blocheze de la sistem sanitar, la economia țării. Acesta a subliniat că Guvernul din care face parte a găsit soluțiile ca acest lucru să nu se întâmple, iar Suceava a fost județul cel mai afectat în primă fază. Motiv pentru care Bogdan Gheorghiu consideră că sucevenii sunt niște eroi.
„Să facem un exercițiu de imaginație: În plină pandemie provocată de virusul Sars-Cov2, premierul țării este Viorica Dăncilă. Amuzant, nu? Dar ce tragedie ar fi fost pentru România… Cum bâlbele din interviuri și gafele de comunicare s-ar fi transferat rapid și ar fi generat un colaps la nivel de țară.
În calitate de deputat de Suceava, dar și de ministru al Culturii investit în această funcție în urmă cu 1 an, am încercat să găsesc pârghiile prin care să ne promovăm valorile locale.
Dincolo de mănăstirile minunate, arhitectura aparte și bucătăria savuroasă, Suceava poate oferi mult mai mult. Vizitând Muzeul de Artă „Ion Irimescu” de la Fălticeni, am realizat că avem nevoie de un nou concept, cel de stațiuni culturale, deoarece multe localități pot deveni interesante pentru acest tip de turism, care să impulsioneze dezvoltarea locală. După ce am preluat Conacul Vârnav Liteanu de la Liteni, uitat de PSD în sertarele ministerului, am înțeles că aceste spații pot deveni hub-uri moderne. Astfel, am înaintat un memorandum care a fost aprobat deja de guvernul PNL privind lucrările de consolidare, restaurare și modernizare a Conacului Vârnav Liteanu, în valoare de 5 milioane de euro și aici vom avea un centru de pregătire pentru restauratori, coordonat de Institutul Național al Patrimoniului.
Noi am început dezvoltarea, dar ca să o putem continua, PNL trebuie votat duminică!”, a transmis ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.