În întreaga lume tot mai mulți oameni adoptă popularul brad de Crăciun artificial. Unii, din cauza ideei de conservarea a naturii, alții, din cauza prețului mai avantajos, sau alții, pentru că este pur și simplu mai ușor de strîns după sărbători.
Cu toate acestea, societatea suceveană este, așa cum ne-a obișnuit deja, un melanj între vechi și nou, drept pentru care sucevenii pot găsi orice fel de brad își doresc. Cei care vor să simtă mirosul bradului de Crăciun apelează la bradul natural. În funcție de locul de unde îl cumpără, sucevenii pot cheltui oricât de la 20 de lei la 3-400 de lei.
Direcția Silvică Suceava are la vânzare brazi din pepinierele proprii cu prețuri ce încep de la 20 de lei, iar în piețele din oraș găsiți brazi cu 30-50 de lei. Atenție de unde cumpărați, pentru că este important să aibă acte de proveniență. Dacă vă doriți ceva special și aveți și locul potrivit pentru un brad mare și încărcat, atunci pregătiți-vă să scoateți din buzunar chiar și 300 de lei.
Brazii importați din țările nordice sunt ceva mai scumpi, prețurile plecând de la 50 de lei, însă puteți să-i cumpărați cu tot cu ghiveci și puteți opta pentru brazi sau molizi, deopotrivă.
O fotografie, devenită virală pe internet, arată un puiet de brad de trei ani care cu greu trece de 10 cm înălțime, fotografie menită să determine populația să cumpere brazi artificiali, pentru a proteja natura. Cu toate acestea, autoritățile ne îndeamnă să cumpărăm doar brazi cu timbru, pentru că aceia provin din pepiniere ce plantează brazii special pentru aceste sărbători. Evitați să cumpărați brazi de pe marginea drumului, pentru că aceștia nu au o proveniență clară.
Totuși, tot mai mulți oameni se îndreaptă către brazii artificiali, ce vin în toate mărimile, și pentru prețul potrivit îi puteți cumpăra direct împodobiți. E adevărat, împodobirea bradului este un eveniment în sine, care ne dă și mai mult senzația de sărbătoare, așa că puteți cumpăra brazi artificiali, neîmpodobiți, cu prețuri începând de la 17 lei, pentru un brăduț de 40 de centimetri, și ajungând și la 300 de lei pentru brazi cu leduri în vîrful crenguțelor.
Oricum ar fi, Crăciunul fără brad, parcă nu-i Crăciun, așa că mergeți și aduceți sărbătoarea și la voi acasă. Iar dacă vă plac ornamentele originale, târgurile de sezon sunt ticsite de meșteșugari care confecționează chiar ei globuri deosebite, din tot felul de materiale, care mai de care mai interesante.
Lasa un raspuns