În anul 1967 s-a născut Gică Popescu, fost fotbalist român. A participat cu echipa națională de fotbal a României la trei turnee finale ale Campionatelor mondiale (1990, 1994 și 1998) și la două ale Campionatelor europene de fotbal (1996 și 2000). De-a lungul carierei a jucat la FC Universitatea Craiova, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, U.S. Lecce, Galatasaray S.K. (cu care a câștigat Cupa UEFA în 2000), SV Hannover 96 câștigând 13 trofee. A fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona, cu care a câștigat Cupa Cupelor.

În anul 1495 Ludovic Maurul, regele Neapolelui, recunoaște drepturile regelui Franței, Carol al VIII-lea, asupra Milanului, în urma semnării tratatului de la Vercelli.
În anul 1514 la Abbeville, Franța, are loc căsătoria regelui Ludovic al XII-lea al Franțeicu cea de-a treia soție, Maria Tudor, sora regelui Henric al VIII-lea al Angliei.
În anul 1831 este asasinat Ioannis Kapodistrias, primul președinte al Republicii Elene, unul dintre artizanii luptei de eliberare a grecilor de sub dominația otomană.
În anul 1871 a fost declanșat cel mai mare incendiu care a cuprins vreodată orașul Chicago.
În anul 1934 Regele Iugoslaviei Alexandru I al Iugoslaviei a fost asasinat la Marsilia de un militant extremist bulgar.
În anul 1967 Che Guevara a fost executat în Bolivia la o zi după ce a fost prins.
În anul 1970 a fost inaugurată „Uzina de cinescoape”, în zona industrială Pipera, din București.
În anul 1971 la Karl-Marx-Stadt s-a dezvelit monumentul de șase metri înălțime care îl reprezintă pe Karl Marx.
În anul 1989 în Leipzig are loc cea mai mare „Demonstrație de luni” cu aproape 70.000 de participanți. La demonstrație nu se ajunge la temutele acțiuni armate împotriva demonstranților, astfel începe schimbarea regimului politic al RDG-ului.
În anul 2000 văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a inaugurat la Tokyo primul muzeu consacrat în exclusivitate legendarului component al formației Beatles.
În anul 2004 pentru prima dată au loc alegeri democratice în Afganistan.
În anul 2006 Coreea de Nord a anunțat că a efectuat o explozie nucleară subterană de încercare, în ciuda îngrijorării comunității internaționale și a avertizărilor ONU.
În anul 2006 Google anunță că preia compania YouTube. Fondatorii acesteia Chad Hurley și Steve Chen, vor continua să conducă independenți afacerile firmei  JouTube.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.