Într-o lume abrutizată, dezorientată și deposedată de valori, în care asistența socială se predă la facultate de parcă ai putea învăța grija față de aproape ca pe lăcătușerie și empatia necesară îngrijirii persoanelor cu nevoi speciale ca pe matematică, un copil, el însuși un fost caz disperat, ne dă lecții practice despre ce înseamnă să fii OM.

Acțiunea de ieri este numai o etapă din demersurile publice incluse într-un program amplu de sensibilizare a cetățenilor către nevoile celor mici aflați în suferință, program numit Împreună. Ajunși acolo doar pentru a ne reîntâlni cu Sebastian Remus Crăciun, un copil deoasebit de talentat, poet și prozator, din Câmpulung, am descoperit o lume de care mărturisim că nu auzisem prea multe, o lume vie, care mai are suflet de dăruit.
Despre organizatori vom scrie un alt articol, deoarece sunt mulți și fiecare dintre ei trebuie menționat. Astăzi ne vom referi numai la Brîndușa Sorina Bialy care împreună cu colectivul Echipei Mobile de la Gura Humorului l-a ajutat pe Sebi să participe la mai multe evenimente din cadrul programului, pentru a-și putea promova cartea.

Suntem nevoiți să menționăm momentele tematice pregatite de studenții la Asistență Socială și de elevii de la Liceul de Informatică Spiru Haret din Suceava, toate impresionante și prezentate cu suflet. Mai menționăm invitarea în eveniment a scriitorului Nicolae Dărămuș care le-a vorbit participanților despre normalitate și alienare în societatea de azi.
Avem un material video despre eveniment, un material care cu siguranță vă va spune mai multe despre eveniment decât am putea noi, așa că vă dorim vizionare plăcută.
Despre Sebi putem spune numai atât: excepțional! Considerăm anormal ca un copil asistat să pornească o campanie, în cazul nostru Şi tu poți fi Moș Crăciun, ce se va derula pe 15 decembrie la Câmpulung, în beneficiul a peste 50 de copii cu dizabilități. Primim o lecție dură de la un copil care în pofida faptului că fiecare zi a sa e o adevărată cruciadă pentru a-și redobândi dreptul de a merge singur, are timp să scrie poezii și povești pentru alți copii, dar de la care și adulții ar trebui să învețe câte ceva. Gestul său de a dărui câteva cărți și ceva mai multe jucării pentru copiii mai nefericiți ca el, ar trebui să ne învețe că putem cu toții să dăruim ceva, carte, jucărie, o mângâiere sau o jumătate de oră din iubirea noastră pentru suflețele sărmane care nu au nici o vină că sunt bolnavi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.