1 ianuarie 2016 nu a fost o zi cu bucurie pentru câțiva locuitori ai satului Negostina, comuna Bălcăuți. Militarii Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Negostina, comuna Bălcăuţi.

Mai mulţi vecini ai gospodarului afectat au intervenit în ajutorul pompierilor cu mijloace de primă intervenţie.

Când au sosit echipajele, ardeau violent acoperişul şi mansarda casei de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele din gospodărie. Imediat ce au ajuns, pompierii au trecut la localizarea şi lichidarea flăcărilor, precum şi la evacuarea bunurilor din casa cuprinsă de flăcări.

Flăcările au distrus acoperişul pe 150 de metri pătraţi, pereţii din lemn ai mansardei pe 50 de metri pătraţi, două uşi şi două ferestre, planşeul mansardei pe 30 de metri pătraţi, bunuri casnice şi mobilier. Flăcările au degradat alţi 30 de metri pătraţi din planşeu, tabla acoperişului pe 150 de metri pătraţi, precum şi o altă suprafaţă din pereţii mansardei de aproximativ 100 de metri pătraţi.. Incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric generat de un calorifer electric lăsat sub tensiune și a fost lichidat  la ora 5:05. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit să salveze parterul casei şi anexele gospodăreşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.