Un analist german pe nume Tomi Ahonen, arată că Rusia a investit de la începutul războiului din Ucraina 34 miliarde de dolari, dintre care cel mai mult costă Kremlinul, tehnica şi echipamentele militare distruse de ucraineni.

Pentru tehnica și echipamentele militare s-a investit 230 milioane de dolari pe zi, potrivit calculelor făcute de expertul german.

Vladimir Putin nu se aștepta la cheltuieli atât de mari

Analistul din Germania a specificat că „Putin trebuie să bage mâna mult mai adânc în buzunar când vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucişătorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari. În total, în timpul războiului din Ucraina, se estimează că Rusia a pierdut echipamente şi vehicule militare în valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt şi mai mari”.

De asemenea, Putin nu s-a gândit la astfel de cheltuieli majore, sperând să preia puterea la Kiev în trei zile, pentru această ofensivă fiind alocate din buget peste  333 milioane de dolari pe zi, indică Tomi Ahonen, fără să specifice de unde provine această cifră, a mai adăugat acesta, conform Hotnews.ro.

Preşedintele Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie

În ceea ce privește analiza datelor, analistul german a pornit de la faptul că în Ucraina s-ar afla la aproximativ 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară.

Cât despre aceste date, cifrele nu sunt exacte, deoarece s-ar putea ca numărul militarilor şi cel al echipamentelor angajate să difere cu câteva sute.

Pentru războiul din Ucraina ar putea să fi fost detaşate peste 7000 transportoare blindate, aproximativ 6000 de tancuri. De asemenea, ar fi fost nevoie de  sisteme de artilerie, circa 4000 și alte vehicule implicate în operaţiuni antiaeriene.

Cei mai mulți bani sunt investiți în muniție și artilerie, sau rachete. Pentru artilerie, Rusia cheltuieşte maxim 475 milioane de dolari pe zi, conform analistului.

Totodată, potrivit estimărilor făcute de Tomi Ahonen, în ceea cea privește combustibilul, Putin trebuie să aloce  aproximativ 15 milioane de dolari în fiecare zi.

Specialistul arată că pierderile de tehnică militară costă 230 de milioane de dolari pe zi, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.