Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Suceava, Dan Ioan Cușnir, alias Boby Cușnir, își prezintă ideile pe care vrea să le pună în practică dacă, prin absurd, într-o viață viitoare, va deveni primarul municipiului reședință de județ. Astfel, una dintre fantasmagoriile propuse de Cușnir este o pasarelă pietonală supraterană care să facă legătura între Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor și Parcul Șipote, pentru că, potrivit candidatului, turiștii ar veni în Suceava să își facă un selfie.

„Turiștii, caută locuri unde să își facă fotografii. Aici se poate construi o pasarelă care poate fi atracție turistică pentru cei care vor veni să viziteze Suceava”, a declarat Cușnir.

Ținând cont că în niciun oraș nu se construiesc pasarele pietonale supraterane care să fie atracții turistice, cu siguranță, nici Cușnir nu va face astfel de bazaconii, despre care tot el spune că sunt niște banalități.

În altă ordine de idei, nici măcar limbajul neacademic și nici cunoștințele de limbă română nu îl ajută pe pesedistul Cușnir, care nu știe ce înseamnă elementul de argou „panaramă”, însă, pentru că este unul dintre puținele cuvinte din vocabularul său, îl folosește.

 „(…) o panaramă de roată panoramică”, a spus Cușnir.

Tot la acest capitol, Boby Cușnir folosește cuvântul „pagodă”, însă fără a cunoaște sensul real al acestuia. Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, pagodă înseamnă «Templu la unele popoare din Orient, compus din mai multe etaje care se retrag succesiv, dând edificiului o formă piramidală» și nicidecum un panou publicitar, cum este cel la care face referire.

„(…) voi discuta de o pagodă inutilă, amplasată în sensul giratoriu”, a mai spus Boby.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.